2012: Ανασκόπηση της εξέλιξης του App store [Infographic]


By
Posted on Tuesday December 18th, 2012 / 12:01

Το 2012 πλησιάζει στο τέλος του και η appsfire μας ετοίμασε μία ανασκόπηση του App store με χρήσιμα στατιστικά στοιχεία, μέσα από ένα όμορφο Infographic.

2012-A-Year-in-the-App-Store

Πριν ξεκινήσουμε με το Infographic, ας δούμε μερικά σημαντικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζουμε:

  • Το App store είναι ένα υγιές οικοσύστημα με περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο εγκεκριμένες εφαρμογές.
  •  Η επιβράδυνση που παρατηρείται στον ρυθμό αύξησης των διατιθέμενων εφαρμογών θεωρείται φυσική και αποτελεί σημάδι ωρίμανσης της αγοράς.
  • Οι δωρεάν εφαρμογές επικράτησαν φέτος έναντι των επί-πληρωμή εφαρμογών. Το 2008, το 74% των εφαρμογών που κυκλοφόρησαν ήταν επί-πληρωμή. Φέτος, το ποσοστό των επί-πληρωμή εφαρμογών έπεσε στο 34%. Μία εξήγηση για την αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής είναι η ανάπτυξη του μοντέλου των in-app purchase το οποίο φαίνεται πως αποδίδει καρπούς.
  • Ο αριθμός των εφαρμογών που έφτασαν στις top θέσεις του US App store μέσα στο 2012 μόλις που ξεπερνούν τις 1.000. Το νούμερο αυτό καταδεικνύει το πόσο δύσκολη και ανταγωνιστική έχει γίνει η αγορά. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, τα μισά από τα συνολικά κέρδη του App Store μοιράζονται σε μόλις 25 developers.
  • Το ποσοστό των εφαρμογών που έχει κατατεθεί, εγκριθεί από την Apple και στη συνέχεια έχει αποσυρθεί από το App store, αγγίζει το 25%.
  • Τα παιχνίδια αν και αποτελούν μία κατηγορία που αντιπροσωπεύει μόλις το 17% των διατιθέμενων εφαρμογών, κερδίζουν τις κατατάξεις των Top 10.

2012-A-Year-in-the-App-Store

Σχολιασμός στο forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis
Comments are closed.