Οι χάρτες της Google για το iPhone ενδέχεται να παραβιάζουν νομοθεσία για προσωπικά δεδομένα


By
Posted on Tuesday December 18th, 2012 / 14:08

maps

Οι χάρτες της Google κυκλοφόρησαν την προηγούμενη βδομάδα για το iPhone συμπληρώνοντας πάνω από 10 εκατομμύρια downloads μέσα στις πρώτες 48 ώρες της διαθεσιμότητάς τους. Η αποδοχή του κόσμου ήταν σε γενικές γραμμές ιδιαίτερα θετική αν και φαίνεται ότι υπάρχει μια μερίδα χρηστών που εκφράζει ανησυχία σχετικά με την προστασία των προσωπικών μας δεδομένων.

Μέρος αυτών των χρηστών εκπροσωπεί η Marit Hansen, αναπληρώτρια επίτροπος ασφάλειας και πληροφοριών του ανεξάρτητου κέντρου για την προστασία προσωπικών δεδομένων στο Schleswig-Holstein της Γερμανίας, η οποία μιλώντας στο Computerworld εξέφρασε την ανησυχία της για τα δεδομένα τοποθεσίας που αντλεί η εφαρμογή της Google. Συγκεκριμένα, η επιλογή για τη συλλογή δεδομένων θέσης είναι ενεργοποιημένη ως προεπιλογή, κάτι που παραβιάζει την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Την επιλογή αυτή θα την συναντήσετε κατά την αρχική εκκίνηση της εφαρμογής μετά την εγκατάστασή της στην οθόνη αποδοχής των όρων χρήσης. Μπορείτε να την απενεργοποιήσετε ανά πάσα στιγμή μέσα από την εφαρμογή πηγαίνοντας στο προφίλ σας, στο εικονίδιο των ρυθμίσεων, στο μενού ‘Πληροφορίες, όροι και απόρρητο’, στο ‘Όροι και Απόρρητο’ και στο ‘Συλλογή δεδομένων θέσης’.

Η Google ισχυρίζεται ότι η συλλογή και η αποστολή των δεδομένων είναι ανώνυμη αλλά αυτό είναι παραπλανητικό, σύμφωνα με την Hansen, η οποία αναφέρει ότι οι πληροφορίες που συλλέγει η εταιρεία επιτρέπουν τη παρακολούθηση πολλαπλών σημείων τοποθεσιών. «Όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες υποδεικνύουν την χρήση συσχετιζόμενων αναγνωριστικών δεδομένων ανά χρήστη», λέει η Hansen. «Αυτό δεν είναι ανώνυμο και θεωρείται προσωπικό δεδομένο σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία».

Σχολιασμός στο forum

[via ComputerWorld]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook
Comments are closed.