Το Hackulo.us κλείνει… και η πειρατεία στο iOS δέχεται ένα μεγάλο πλήγμα.


By
Posted on Sunday December 30th, 2012 / 14:41

hackulo.us is shutting down

Το Hackulo.us, το portal της ομάδας πίσω από το Apptrackr και Installous κλείνει, σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε πριν από λίγα λεπτά.

Goodnight, sweet prince.

We are very sad to announce that Hackulous is shutting down. After many years, our community has become stagnant and our forums are a bit of a ghost town. It has become difficult to keep them online and well-moderated, despite the devotion of our staff. We’re incredibly thankful for the support we’ve had over the years and hope that new, greater communities blossom out of our absence.

With lots of love,
Hackulous Team

Η είδηση έπεσε σαν βόμβα σε εκατομμύρια χρήστες jailbroken συσκευών που κατέβαζαν “πειρατικές” εφαρμογές χωρίς να καταβάλλουν το αντίστοιχο αντίτιμο στο App store και αναμένεται να ξεκινήσει ένα μαραθώνιο συζητήσεων γύρω από το πόσο το ενδεχόμενο κλείσιμο του Installous θα επηρεάσει ή όχι το μέλλον των πωλήσεων των iOS συσκευών.

Από την πλευρά μας θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε και να υπογραμμίσουμε πως είναι λάθος να ταυτίζουμε την έννοια του Jailbreak με την διακίνηση πειρατικών εφαρμογών. Jailbreak σημαίνει απόλυτη ελευθερία στην διαμόρφωση του λειτουργικού και όχι καταπάτηση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας των developers.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση, στο forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis
One Response to “Το Hackulo.us κλείνει… και η πειρατεία στο iOS δέχεται ένα μεγάλο πλήγμα.”

  1. […] τέλος του 2012 σημαδεύτηκε αναμφίβολα από το κλείσιμο του Hackulo.us και του Installous, του δημοφιλούς εργαλείου μέσω του οποίου οι χρήστες […]