Η Apple σχεδιάζει ένα νέο φθηνότερο iPhone για αναδυόμενες αγορές στο δεύτερο μισό του 2013 (;)


By
Posted on Tuesday January 8th, 2013 / 19:18

O MarkKnopfler του iPhoneHellas forum μας ενημερώνει σχετικά με τις φήμες που επανεμφανίστηκαν, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, και αναφέρονται στην κυκλοφορία ενός νέου φθηνότερου iPhone που θα απευθύνεται κυρίως στις αναδυόμενες αγορές, στο δεύτερο μισό του 2013:

Σύμφωνα με πληροφορίες από κατασκευαστές, η Apple σχεδιάζει την κατασκευή ενός νέου φθηνότερου iPhone για την Κίνα και για άλλες αναδυόμενες αγορές στο δεύτερο μισό του 2013. Ορισμένες πηγές μάλιστα αναφέρουν ότι έχουν δει δείγμα από το νέο φθηνότερο iPhone, το οποίο θα έχει μεγαλύτερη οθόνη, υιοθετώντας τη νέα τάση των 5″ οθονών στα high-end μοντέλα. Επίσης προσθέτουν ότι το νέο φθηνότερο iPhone θα έχει τελείως διαφορετική σχεδίαση.

iPhone 6th gen

Οι συνεχώς αυξανόμενες πωλήσεις στο iPad mini,ιδιαίτερα στην Κίνα και σε άλλες λιγότερο “αναπτυγμένες” αγορές μπορεί να ώθησαν την Apple να σκεφτεί την πιθανότητα της ανάπτυξης ενός φθηνότερου iPhone ώστε να επαναλάβει την αδιαμφισβήτητη επιτυχία του iPad mini και τη διείσδυσή του στην αγορά.

Επίσης, κάποιες πηγές αναφέρουν ότι τα νέα Snapdragon chipsets της Qualcomm, συμπεριλαμβανομένου του διπύρηνου MSM8960 και του τετραπύρηνου APQ8064, ίσως βοήθησαν παραπάνω την Apple στη σκέψη της κατασκευής του νέου αυτού iPhone. Τέλος, κάποιες άλλες πηγές διαδίδουν ότι η Apple σχεδιάζει επίσης μια συνεργασία με την China Mobile ώστε να λανσάρει μια TD-έκδοση του iPhone ώστε να εδραιωθεί ακόμα περισσότερο στην Κινεζική αγορά.

Ο χρόνος θα δείξει τι από αυτά θα γίνει/ουν.

Οι φήμες αυτές αποτελούν μία καθιερωμένη “είδηση” που αναπαράγεται κάθε χρόνο, από την εποχή του iPhone 3G. Ίσως ήρθε η στιγμή να επαληθευτούν. Ίσως πάλι όχι.

Η άποψη σας στο forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis

Tags:
2 Responses to “Η Apple σχεδιάζει ένα νέο φθηνότερο iPhone για αναδυόμενες αγορές στο δεύτερο μισό του 2013 (;)”

  1. […] των WSJ και Bloomberg επιβεβαιώνουν την αναφορά των Digitimes περί κυκλοφορίας ενός φθηνότερου iPhone μέσα στο 2013 […]

  2. […] θέματα Marketing της Apple, Phil Schiller, δίνει τέλος στις φήμες (Digitimes, WJS & Bloomberg) περί κατασκευής και κυκλοφορίας […]