Το έσοδα στο iOS App Store είναι 3.5 φορές μεγαλύτερα από αυτά στο Google Play του Android


By
Posted on Thursday January 31st, 2013 / 11:22

ios

Σύμφωνα με έρευνα της App Annie το iOS App Store σημείωσε αύξηση στα έσοδα κατά 20 τοις εκατό ενώ το Google Play διπλασίασε τα έσοδά του με τα παιχνίδια να αποτελούν την πιο κερδοφόρα κατηγορία εφαρμογών. Παρόλο, όμως, που τα έσοδα στο Android αυξήθηκαν με γρηγορότερο ρυθμό από αυτόν στο iOS οι εφαρμογές για iPhone, iPad και iPod touch παρήγαγαν 3.5 φορές περισσότερα κέρδη από αυτά για Android.

Οι πέντε χώρες στις οποίες σημειώθηκαν τα υψηλότερα έσοδα στο iOS ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες, Ιαπωνία, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία και Καναδάς, οι οποίες αντιπροσωπεύουν πάνω από το 60 τοις εκατό των εσόδων. Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη χώρα είναι η Κίνα, η οποία από την όγδοη θέση τον Σεπτέμβριο σκαρφάλωσε στην έκτη τον Δεκέμβριο. Λαμβάνοντας υπόψιν το πρόσφατο λανσάρισμα του App Store σε 56 ακόμα χώρες μπορούμε να περιμένουμε ότι η ανοδική αυτή τάση θα συνεχιστεί.

Οι Apple, Google και EA παρέμειναν στις τρεις πρώτες θέσεις με τα περισσότερα downloads στο App Store ενώ η Storm8 παρουσίασε την μεγαλύτερη άνοδο από την θέση 14 τον Νοέμβριο του 2012 στη θέση 9 έναν μήνα μετά. Όσον αφορά τα μηνιαία έσοδα, βέβαια, η EA κατέχει την πρώτη θέση εξαιτίας της πολύ καλής πορείας του The Simpsons: Tapped Out. H γιαπωνέζικη GungHO Online Entertainment παρουσίασε την μεγαλύτερη άνοδο έξι θέσεων για να μπει στο Top 5.

Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό, το οποίο δυστυχώς για τους developers δεν είναι καινούριο και ισχύει τα τελευταία χρόνια χωρίς εξαιρέσεις. Αναμφίβολα το iOS είναι μια πολύ πιο κερδοφόρα πλατφόρμα  και σε αυτό συνδράμουν μια ολόκληρη νοοτροπία και ένα οικοσύστημα που δεν είναι εύκολο να αλλάξουν μελλοντικά χωρίς να υπάρξουν ριζικές αλλαγές στο Android και συμβιβασμοί.

Σχολιασμός στο forum

[via AppAnnie]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook
Comments are closed.