Πόσοι χρήσες επισκέφτηκαν το evasi0n.com; Γιατί έπεσε το Cydia; Όλες οι απαντήσεις σε ένα άρθρο.


By
Posted on Wednesday February 6th, 2013 / 14:22

Τεράστια ήταν η αποδοχή του κόσμου για το evasi0n, το νέο jailbreak tool για το iOS 6 , το οποίο κυκλοφόρησε την Δευτέρα το απόγευμα! Η πολύμηνη προσμονή των χρηστών μεταφράστηκε σε ένα σαρωτικό κύμα επισκεψιμότητας τόσο στο επίσημο website των evad3rs (της ομάδας που ανέπτυξε το εν λόγω εργαλείο) όσο και στο Cydia το οποίο “γονάτισε” από τα εκατομμύρια χρηστών που το επισκέφτηκαν.

Evasi0n

Τα στατιστικά που δίνει στη δημοσιότητα ο Saurik, ο “πατέρας του Cydia”, αλλά και o pod2g παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δείχνουν πως υπάρχει μία σεβαστή μερίδα χρηστών που δεν καλύπτεται από το λειτουργικό της Apple και επιθυμεί διακαώς να πραγματοποιήσει jailbreak ώστε να το παραμετροποιήσει κατά βούληση. Το πόσο μεγάλη είναι αυτή η μερίδα και σε τι ποσοστό χρηστών του iOS αναλογεί θα το δείτε στο τέλος του δημοσιεύματος μας!

Στατιστικά επισκεψιμότητας του evasi0n.com

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Google Analytics που δημοσίευσε ο pod2g, το evasi0n.com δέχτηκε 8.791.806 επισκέψεις για το χρονικό διάστημα μεταξύ 30 Ιανουαρίου και 3 Φεβρουαρίου! Τα pageviews ξεπέρασαν τα 17.000.000 ενώ ο αριθμός των μοναδικών επισκεπτών για το συγκεκριμένο χρονικό ανήλθε στους 2.989.900.

Όλα αυτά χωρίς να καταμετρηθεί η 4η Φεβρουαρίου, η ημέρα που κυκλοφόρησε το evasi0n!

evasi0n-stats

Προσθέτοντας και την 4η Φεβρουαρίου τα στατικά δεδομένα του Google Analytics δίνουν τα εξής εκπληκτικά νούμερα:

5.000.000 μοναδικοί επισκέπτες και 40.000.000 page views!

Ο pod2g δημοσίευσε επίσης την λίστα των Top 10 χωρών που κατέκλυσαν το evasi0n.com, με την Κίνα να κερδίζει την 1η θέση και την Αμερική να ακολουθεί κατά πόδας. Οι Ευρωπαϊκές χώρες παρουσιάζονται ιδιαίτερα ενεργές (τηρούμενων των αναλογιών πληθυσμού):

evasi0n stats per country

Στατιστικά επισκεψιμότητας του Cydia

Αφού είδαμε λοιπόν το τι συνέβη με το evasi0n.com ήρθε η ώρα να δούμε τι έγινε στο Cydia, τον πρώτο προορισμό των χρηστών μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του Jailbreak. Ο Saurik δημοσίευσε μερικά γραφήματα τα οποία παρουσιάζουν την τεράστια αύξηση της κίνησης στο Cydia αμέσως μετά την κυκλοφορία του evasi0n και δίνουν μία ξεκάθαρη απάντηση στα ρητορικά ερωτήματα του τύπου “γιατί δεν μπορούσα να κατεβάσω τίποτα από το Cydia”  ή “κολλάει σε όλους το Cydia ή έκανα κάτι λάθος;” κτλ.

Cydia evasi0n

Όπως μας ενημερώνει ο Saurik, περισσότερες από 4.000.000 συσκευές χρησιμοποίησαν το Cydia μετά από την κυκλοφορία του evasi0n! Το πραγματικό νούμερο υπολογίζεται πως είναι αρκετά μεγαλύτερο καθώς υπήρξαν χρονικά διαστήματα όπου το Cydia ήταν “εκτός λειτουργίας” και κατά τα οποία δεν καταμετρήθηκαν οι επισκέψεις.

Υπολογίζοντας πως περίπου 4.000.000 – 5.000.000 εκατομμύρια χρήστες/συσκευές ενδιαφέρθηκαν άμεσα για το evasi0n και πραγματοποίησαν jailbreak την συσκευή τους παρατηρούμε πως το ποσοστό χρηστών που ασχολείται με το “άθλημα” της παραμετροποίησης του iOS παραμένει σταθερά πολύ κάτω του 10% (βλ. Πόσες είναι αυτή τη στιγμή οι Jailbroken συσκευές;).

Το αν το evasi0n καταφέρει να ανεβάσει αρκετά το ποσοστό χρήσης Jailbroken συσκευών είναι κάτι που θα το μάθουμε πιθανώς μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες… μέχρι τότε μείνετε συντονισμένοι και συνεχίστε τη συζήτηση στο forum.

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis

Tags: , ,
Comments are closed.