Οι εφαρμογές στο iOS συλλέγουν περισσότερα προσωπικά δεδομένα από αυτές στο Android


By
Posted on Thursday March 7th, 2013 / 13:00

appthority

Σύμφωνα με νέα έρευνα της Appthority οι εφαρμογές στο iOS δεν τα πάνε τόσο καλά στο θέμα τις ιδιωτικότητας σε σχέση με τις εφαρμογές στο Android. Η εταιρεία συγκέντρωσε 100 δωρεάν εφαρμογές από iOS και Android (50 σε κάθε λειτουργικό) από πέντε διαφορετικές κατηγορίες και βρήκε ότι το 100 τοις εκατό των εφαρμογών στο iOS στέλνουν και λαμβάνουν προσωπικά δεδομένα χρηστών χωρίς κρυπτογράφηση ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στο Android έφτανε το 92 τοις εκατό.

Μάλιστα, όχι μόνο στέλνουν χωρίς ασφάλεια αυτά τα προσωπικά δεδομένα αλλά κατά κανόνα συλλέγουν και ένα μεγαλύτερο εύρος πληροφοριών. Το 60 τοις εκατό των εφαρμογών στο iOS συγκέντρωναν δεδομένα τοποθεσίας σε σχέση με το 42 τοις εκατό στο Android και το 54 τοις εκατό συγκέντρωνε διευθύνσεις e-mails ή επαφές στο iOS σε σχέση με το 20 τοις εκατό στο Android. Η μόνη κατηγορία στην οποία το Android «υπερτερεί» είναι στην πιστοποίηση εισόδου μέσω Facebook ή Twitter που συνέβαινε στο 52 τοις εκατό των εφαρμογών σε σχέση με το 50 τοις εκατό του iOS.

Αν και η μέθοδος της έρευνας της Appthority θα μπορούσε να αμφισβητηθεί – 50 εφαρμογές είναι αρκετά λίγες και για τις δύο πλατφόρμες – μπορούμε να έχουμε μια γενικότερη εικόνα η οποία πιθανόν δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο των developers. Αν και το Android κατά γενική ομολογία περιέχει περισσότερο κακόβουλο λογισμικό σε σχέση με το iOS η έρευνα αυτή δείχνει ότι και στο iOS θα πρέπει να υπάρξει καλύτερος έλεγχος και διαχείριση των προσωπικών δεδομένων του χρήστη.

Σχολιασμός στο forum

[Appthority via ArsTechnica]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook




Comments are closed.