Μειώνεται το μερίδιο αγοράς της Apple στα tablets παρά την ετήσια αύξηση στις πωλήσεις


By
Posted on Thursday May 2nd, 2013 / 12:14

Πτωτική συνεχίζει να είναι η πορεία της Apple στο μερίδιο αγοράς για tablets καθώς οι Android συσκευές κατακλύζουν την αγορά συγκεντρώνοντας το 56.5 τοις εκατό με το iOS να καταλαμβάνει το 39.6 τοις εκατό. Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει προκαταρκτική έρευνα της IDC για τη διάθεση tablets στην αγορά* το πρώτο τρίμηνο του 2013 σημειώνοντας παράλληλα ότι και τα δύο λειτουργικά αύξησαν χρόνο με το χρόνο τις αποστολές προϊόντων: το Android κατά 247 τοις εκατό και το iOS κατά 65 τοις εκατό.

Όσον αφορά τους κατασκευαστές η Apple διατηρεί σταθερά την πρωτιά με την Samsung στη δεύτερη θέση με 17.9 τοις εκατό και ετήσια αύξηση 288.7 τοις εκατό με τις Asus, Amazon και Microsoft να ακολουθούν στα 5.5, 3.7 και 1.8 τοις εκατό αντίστοιχα. Η Apple είχε 19.5 εκατομμύρια αποστολές tablets για το πρώτο τρίμηνο του 2013 χάριν στην ισχυρή ζήτηση για το iPad mini.

*η διάθεση συσκευών στην αγορά δεν μεταφράζεται απαραίτητα σε πωλήσεις. Παρόλο που η Apple ανακοινώνει ακριβώς τις πωλήσεις συσκευών οι υπόλοιπες εταιρείες δεν το κάνουν και για αυτό οι αριθμοί της IDC παραμένουν εκτιμήσεις βάσει δεδομένων από τη γραμμή παραγωγής/διανομής και δεν θα πρέπει να θεωρούνται επίσημα στοιχεία που παρέχουν οι εταιρείες.

Σχολιασμός στο forum

[via IDC]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook
One Response to “Μειώνεται το μερίδιο αγοράς της Apple στα tablets παρά την ετήσια αύξηση στις πωλήσεις”

  1. […] με τον Bill Gates αφού η Apple το πρώτο τρίμηνο του 2013 διέθεσε στην αγορά 19.5 εκατομμύρια iPad ενώ η Microsoft μόλις 900.000. Τα σχόλια δικά […]