Ποια είναι η μεγάλη έκπληξη του Joshua Hill aka p0sixninja για τους φίλους του Jailbreak; Μήπως ένα νέο BootROM exploit;


By
Posted on Wednesday June 26th, 2013 / 15:02

Ο p0sixninja γεμίζει τους φίλους της Jailbreak σκηνής με αισιοδοξία, μέσω ενός αινιγματικού tweet που δημοσιεύτηκε εχτές:

Apple A5 A5X A6 A6X bootrom exploit from Joshua Hill aka p0sixninja

Ποιά είναι τα “εκπληκτικά πράγματα” που μας ετοιμάζει ο p0sixninja; Ανατρέχοντας σε παλαιότερα του tweets (thanks to nikosgnr) δεν αποκλείεται να έχουμε μία μεγάλη έκπληξη, ένα BootROM exploit (+decryption keys) για τους επεξεργαστές A5/A5x και A6/A6X!

Apple A6 A6X bootrom exploit from Joshua Hill aka p0sixninja

Τι σημαίνει αυτό; Εφόσον επαληθευτούν οι υποθέσεις μας και έχει ανακαλυφθεί BootROM exploit, τα iPhone 4S/5, iPad 2/3/4, iPad Μini και iPod touch 5th Gen θα μπορούν να γίνουν Jailbreak σε οποιοδήποτε iOS firmware (ακόμα και στο επερχόμενο iOS 7)!

Αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία φορά που είχε ανακαλυφθεί BootROM exploit στους επεξεργαστές των iOS συσκευών ήταν από τον Geohot (βλ. limera1n jailbreak), την εποχή του iOS 4.0.

Αναμένοντας λοιπόν περισσότερες πληροφορίες από τον Joshua Hill ας θυμηθούμε τις τελευταίες του δηλώσεις που θα μας βοηθήσουν να συνδέσουμε ευκολότερα τα κομμάτια του puzzle:

Δεν αποκλείεται λοιπόν να αναμένουμε ένα ολοκληρωμένο “πακέτο” από τον Joshua Hill. Ένα BootROM exploit για A5/A5x και A6/A6X που ενδεχομένως θα συνδιαστεί με ένα jailbreak tool για το επερχόμενο iOS 7!

Πότε; Από Σεπτέμβριο – Οκτώβριο και μετά την κυκλοφορία του iOS 7.

Σχολιασμός στο forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis

Tags: ,
Comments are closed.