Πόση χωρητικότητα σε GB έχει πραγματικά το iPhone σου;


By
Posted on Friday January 24th, 2014 / 11:55

Είναι γνωστό πως η χωρητικότητα των smartphones που διαφημίζουν οι κατασκευαστές δεν είναι η “πραγματική” για τον χρήστη καθώς πολλά GB κατακρατούνται από το ίδιο το λειτουργικό σύστημα. Ας δούμε ποια smartphones δίνουν στον χρήστη τα GB που διαφημίζουν και ποια είναι αυτά που του “κλέβουν” μέχρι και το 46% με την προ-εγκατάσταση άχρηστων applications, skins, themes και bloatware.

Mobile storage space comparison

Στην 1η θέση έχουμε το iPhone 5C με 12.6GB διαθέσιμα από τα διαφημιζόμενα 16GB (79%), ακολουθεί το Nexus 5 με 12.28GB διαθέσιμα (77%) και στην 3η θέση έχουμε και πάλι την Apple με το iPhone 5S με 12.20GB (76%).

Στην τελευταία θέση έχουμε  το Samsung Galaxy S4 το οποίο από τα 16GB προσφέρει τελικά στον χρήστη μόλις 8.56GB! Το 54% της χωρητικότητας έχει διατεθεί για το Touchwiz interface και το υπόλοιπο bloatware της Κορεάτικης εταιρείας. 

[via]

Σχολιασμός στο forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis
Comments are closed.