Το iPhone 6/ Plus πουλάει σαν τρελό στην Ασία


By
Posted on Wednesday January 21st, 2015 / 15:42

iPhone 6 Plus Asia sales

Το μερίδιο αγοράς των iPhone στην Ασία συνεχίζει να αυξάνεται, μετά την κυκλοφορία των νέων iPhone 6 / Plus, σύμφωνα με νέα έρευνα της Counterpoint (via The Wall Street Journal). Η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στις αγορές της Ιαπωνίας, Κίνας και Νότιας Κορέας.

Στην Ιαπωνία η Apple με μερίδιο αγοράς στο 51% (για τον μήνα Νοέμβριο) άφησε στην 2η θέση την Sony με 17%, ενώ στην Κίνα η Apple σημείωσε αύξηση του μεριδίου αγοράς κατά 45% φτάνοντας στο 12% και κατέλαβε την 3η θέση πίσω από τις Lenovo (13%) και Xiaomi (18%) με την Samsung να ακολουθεί 4η με 9%.

Όσον αφορά την Νότια Κορέα, ο υπερ-διπλασιασμός του ποσοστού της Apple (33% από 15%) σήμανε την πτώση του μεριδίου της Samsung στο 46%, από το 60% που κατείχε προηγουμένως εντός έδρας.

“No foreign brand has gone beyond the 20% market share mark in the history of Korea’s smartphone industry.

It has always been dominated by the global smartphone leader, Samsung. But iPhone 6 and 6 Plus have made a difference here, denting the competition’s phablet sales.”

Αφήστε το σχόλιο σας στο forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis

Tags: ,
Comments are closed.