Τα smartwatches με Android Wear θα υποστηρίζονται επίσημα και στο iPhone


By
Posted on Wednesday March 4th, 2015 / 13:13

Πριν από λίγες ημέρες είδαμε τον developer να κάνει hack το Android Wear του Moto 360 ώστε να δέχεται notifications από ένα iPhone:

Σήμερα μαθαίνουμε από ανεπιβεβαίωτες πηγές του Γαλλικού 01net πως η Google επιθυμεί να διαθέσει και επίσημα την εφαρμογή Android Wear στο App store, με την ανακοίνωση αυτής της κίνησης να προσδιορίζεται περί τα τέλη Μαϊου στο ετήσιο συνέδριο Google I/O.

Τι είναι το Android Wear;

Αποτελεί την έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android για φορετές συσκευές (ως επί το πλείστον smartwatches) η οποία προσφέρει χρήσιμες λειτουργίες που επιτρέπουν στον χρήστη να αφήσει στην άκρη το smartphone του.

Ενδεικτικά:

  • Προβολή ειδοποιήσεων από πληθώρα εφαρμογών
  • Προβολή υπενθύμισης για πληθώρα δραστηριοτήτων
  • Δυνατότητα απάντησης ή απόρριψης τηλεφωνικής κλήσης με αυτόματη αποστολή προκαθορισμένου γραπτού μηνύματος
  • Δυνατότητα αναζήτησης με φωνητικές εντολές (Google Now)
  • Άμεσος συγχρονισμός των εφαρμογών και της εικόνας τους με το smartphone/tablet

Ήδη στα τέλη Οκτωβρίου του περασμένου έτους ο Jeff Chang (product manager του Android Wear) είχε δηλώσει στη Huffington Post, πως η Google θέλει να καταστήσει το Android Wear συμβατό με συσκευές iOS καθώς δεν μπορεί να μείνει αδιάφορη μπροστά στη μεγάλη μάζα χρηστών συσκευών της Apple.

“Πάντοτε επιθυμούμε να εξυπηρετήσουμε όσους περισσότερους χρήστες γίνεται, επομένως, μας ενδιαφέρει να φέρουμε το Android Wear σε αυτήν την κατεύθυνση. Όμως, δεν εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς, σωστά; Υπάρχουν τεχνικοί περιορισμοί και ασυμβατότητες των APIs που μας δυσκολεύουν αρκετά”

Σημείο καμπής στην όλη υπόθεση αναμένεται να είναι η αρχική στάση των χρηστών iPhone ως προς το Apple Watch καθώς το ενδεχόμενο μειωμένης αποδοχής θα δώσει ένα πολύ ισχυρό βήμα στην Google για να διαθέσει στο App store το Android Wear app και να αυξήσει το μερίδιο της στην πίτα των smartwatches.

Θα σκεφτόσασταν να χρησιμοποιήσετε ένα Android smartwatch (όπως π.χ το Moto 360) με το iPhone σας ή είναι κάτι που σας αφήνει αδιάφορους ως ιδέα;

Αφήστε το σχόλιο σας στο forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis

Tags:
Comments are closed.