Οικογενειακή Κοινή Χρήση (Family Sharing)


By
Posted on Wednesday May 6th, 2015 / 15:39

Family Sharing Logo

Με την Οικογενειακή Κοινή Χρήση (Family Sharing), έως και έξι άτομα στην οικογένειά σας μπορούν να μοιράζονται τις αγορές τους από το iTunes, το iBooks και το App Store, χωρίς να μοιράζονται λογαριασμούς.

Πληρώστε για οικογενειακές αγορές χρησιμοποιώντας την ίδια πιστωτική κάρτα και δώστε έγκριση για τις αγορές των παιδιών από τη συσκευή γονέα. Μπορείτε ακόμη και να μοιράζεστε φωτογραφίες, οικογενειακά ημερολόγια, και άλλα πολλά με ευκολία, ώστε όλοι να παραμένουν ενήμεροι με τις εξελίξεις.

Δημιουργία ομάδας Οικογενειακής Κοινής Χρήσης

Ένα μέλος της οικογένειας, ο οργανωτής, προσκαλεί έως και πέντε μέλη της οικογένειας και συμφωνεί να πληρώνει για τις αγορές που κάνουν από το iTunes, το iBooks και το App Store, όσο αυτοί συμμετέχουν στην οικογενειακή ομάδα. Όταν εγγραφούν τα μέλη της οικογένειας, οι λειτουργίες της Οικογενειακής Κοινής Χρήσης ρυθμίζονται αυτόματα στις συσκευές τους.

Όταν ρυθμίσετε την Οικογενειακή Κοινή Χρήση, όλα τα τραγούδια, τα άλμπουμ, οι ταινίες, τα βιβλία και οι εφαρμογές που έχει αγοράσει η οικογένειά σας θα είναι διαθέσιμα σε όλα τα μέλη. Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για τις νέες αγορές. Το περιεχόμενο εμφανίζεται αυτόματα στην καρτέλα Αγορασμένα στο iTunes, iBooks ή App Store, για κάθε μέλος της οικογένειας. Απλώς επιλέγετε το μέλος της οικογένειας του οποίου τη συλλογή επιθυμείτε να ψάξετε και κατεβάζετε το περιεχόμενο που θέλετε. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, τα άλλα μέλη της οικογένειας έχουν πρόσβαση και στη δική σας συλλογή.

Απόκρυψη εφαρμογών από την ομάδα Οικογενειακής Κοινής Χρήσης

Αν θέλετε κάποιες από τις αγορές σας να είναι ιδιωτικές, μπορείτε να τις αποκρύψετε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

 • Ανοίξτε το iTunes στον Η/Υ σας
 • Εφόσον σας ζητηθεί δηλώστε το Apple ID σας και το password σας.
 • Στο iTunes, διαλέξτε τύπο περιεχομένου (Music, Movies, TV Shows, Apps ή Audiobooks) δίπλα από το μενού (3 τελείες) στην επάνω δεξιά γωνίας της εφαρμογής.
  Στην περίπτωση των iBooks επιλέξτε το iBooks Store.
 • Στην δεξιά στήλη της λίστας εφαρμογών σας επιλέξτε Αγορασμένα (Purchased)yosemite-itunes12-quick_links-purchased
 • Επιλέξτε Όλα (All) από το σχετικό φίλτρο στο κέντρο της οθόνης ώστε να εμφανιστούν όλες οι αγορασμένες εφαρμογές.
 • Περάστε τον κέρσορα επάνω από το εικονίδιο της εφαρμογής που θέλετε να αποκρύψετε και επιλέξτε το σύμβολο (X) που θα εμφανιστεί στην επάνω αριστερή γωνία.
  yosemite-itunes12-purchased-apps-remote
 • Ένα popup μήνυμα θα εμφανιστεί για να επιβεβαιώσετε την ενέργεια απόκρυψης της εφαρμογής.yosemite-itunes12-purchased-apps-remote-hide
 • Αυτό ήταν. Η εφαρμογή αποκρύφθηκε και πλέον δεν θα εμφανίζεται στα μέλη της οικογένειας σας.

 

Αγορές και όρια στην Οικογενειακή Κοινή Χρήση

Όλες οι νέες αγορές που κάνουν τα μέλη της οικογένειας από το iTunes, iBooks και App Store χρεώνονται στο λογαριασμό του οργανωτή.

Ο οργανωτής ωστόσο έχει τον τελευταίο λόγο. Για τα παιδιά της οικογένειας, απλώς ενεργοποιήστε την επιλογή “Ερώτηση για Αγορά”. Όταν ένα παιδί προσπαθήσει να πραγματοποιήσει μια αγορά, ο οργανωτής λαμβάνει μια ειδοποίηση για να ελέγξει τη λήψη και να την εγκρίνει ή να την απορρίψει, απευθείας από τη συσκευή του. Αυτό ισχύει για τις αγορές και για τις δωρεάν λήψεις.

family-sharing-permission

Η επιλογή είναι δική τους.
Πριν όμως τα παιδιά σας πραγματοποιήσουν μία αγορά, θα πρέπει να ζητήσουν άδεια.

family-sharing-request

Η έγκριση είναι δική σας.
Μία ειδοποίηση θα εμφανιστεί στη συσκευή σας. Εγκρίνετε ή απορρίψτε το αίτημα.

Άλμπουμ φωτογραφιών στην Οικογενειακή Κοινή Χρήση

Όταν είναι ενεργοποιημένη η Οικογενειακή Κοινή Χρήση, δημιουργείται αυτόματα ένα κοινόχρηστο άλμπουμ στις Φωτογραφίες, σε όλες τις συσκευές της οικογένειας σας. Έτσι, όλοι μπορούν να προσθέσουν φωτογραφίες, βίντεο και σχόλια στο άλμπουμ και να ειδοποιούνται όταν προστίθεται κάτι νέο.

Ημερολόγιο στην Οικογενειακή Κοινή Χρήση

Η Οικογενειακή Κοινή Χρήση δημιουργεί ένα οικογενειακό ημερολόγιο όπου όλοι μπορούν να βλέπουν, να προσθέτουν και να αλλάζουν γεγονότα και συναντήσεις και να ειδοποιούνται όταν κάτι έχει αλλάξει. Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις Υπομνήσεις για να στέλνουν υπενθυμίσεις ώρας ή τοποθεσίας σε ολόκληρη την οικογένεια.

Διαμοιρασμός τοποθεσίας στην Οικογενειακή Κοινή Χρήση

Όταν γίνετε μέλος μιας ομάδας Οικογενειακής Κοινής Χρήσης, μπορείτε να ξεκινήσετε να μοιράζεστε αυτόματα την τοποθεσία σας με όλα τα μέλη της οικογένειας. Αν έχετε αργήσει σε ένα ραντεβού ή θέλετε να μάθετε αν το παιδί σας έφτασε στο φροντιστήριο του, απλώς χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Φίλοι ή Μηνύματα στο iOS 8, για να ξέρετε όλοι ανά πάσα στιγμή πού βρίσκεστε.

icloud_share_my_location

Αν δεν θέλετε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας, μπορείτε να απενεργοποιήσετε προσωρινά την κοινή χρήση, απενεργοποιώντας την επιλογή Κοινή Χρήση Τοποθεσίας μου, στις ρυθμίσεις iCloud (Ρυθμίσεις > iCloud > Κοινή χρήση τοποθεσίας μου).

Λογαριασμός στην Οικογενειακή Κοινή Χρήση για παιδιά κάτω των 13 ετών

Τα παιδιά κάτω των 13 ετών μπορούν να έχουν δικό τους Apple ID. Ως γονέας ή κηδεμόνας, ο οργανωτής δημιουργεί το Apple ID του παιδιού και προσθέτει το παιδί στην οικογενειακή ομάδα. Η επιλογή Ερώτηση για Αγορά είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή και ο οργανωτής μπορεί να περιορίσει το περιεχόμενο στο οποίο έχουν πρόσβαση τα παιδιά από τις συσκευές τους, μέσω της ρύθμισης Περιορισμοί σε μια συσκευή iOS ή μέσω του γονικού ελέγχου στο OS X και iTunes.

Σχολιασμός στο forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis

Tags:
Comments are closed.