iOS: Ξεχάσατε το συνθηματικό ή η συσκευή σας είναι απενεργοποιημένη; [Οδηγός]


By
Posted on Tuesday May 19th, 2015 / 13:43

Αν ρυθμίσετε συνθηματικό στο iPhone, το iPad ή το iPod touch και εσείς ή κάποιο άλλο άτομο καταχωρίσετε εσφαλμένο συνθηματικό πάρα πολλές φορές, η συσκευή σας θα απενεργοποιηθεί προσωρινά.

Διαβάστε ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε στην περίπτωση που έχετε ξεχάσει το συνθηματικό σας ή αν στη συσκευή σας εμφανίζεται το μήνυμα ότι απενεργοποιήθηκε.

Αν καταχωρίσετε εσφαλμένο συνθηματικό έξι φορές στη σειρά, η συσκευή σας θα κλειδωθεί και θα δείτε το εξής μήνυμα:

ios-ksexasa-to-password-apenergopoiimeno-iphone

  • Το iPhone απενεργοποιήθηκε
  • Το iPad απενεργοποιήθηκε
  • Το iPod touch απενεργοποιήθηκε

Αν δεν μπορείτε να θυμηθείτε το συνθηματικό σας, θα χρειαστεί να σβήσετε τα περιεχόμενα της συσκευής σας, χρησιμοποιώντας το iTunes, την Εύρεση iPhone ή τη λειτουργία ανάκτησης. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα εφεδρικό αντίγραφο, για να επαναφέρετε τα δεδομένα και τις ρυθμίσεις σας στη συσκευή, με κάποιον από τους παρακάτω τρόπους:

Χρήση του iTunes

Αν έχετε συγχρονίσει τη συσκευή σας με το iTunes, μπορείτε να την επαναφέρετε.

  1. Συνδέστε τη συσκευή στον υπολογιστή με τον οποίο πραγματοποιείτε συνήθως συγχρονισμό.
  2. Ανοίξτε το iTunes. Αν το iTunes σας ζητήσει να καταχωρίσετε το συνθηματικό, δοκιμάστε κάποιον άλλο υπολογιστή στον οποίο είχατε κάνει συγχρονισμό. Εναλλακτικά, δοκιμάστε τα βήματα παρακάτω για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία ανάκτησης.
  3. Το iTunes θα συγχρονίσει αυτόματα τη συσκευή σας και θα δημιουργήσει ένα εφεδρικό αντίγραφο. Αν δεν το κάνει, συγχρονίστε τη συσκευή με το iTunes.
  4. Αφού ολοκληρωθεί ο συγχρονισμός, επαναφέρετε τη συσκευή σας (Restore).
  5. Όταν σας ζητηθεί από το Βοηθό διαμόρφωσης iOS να διαμορφώσετε τη συσκευή σας, επιλέξτε “Ανάκτηση από iTunes”.
  6. Επιλέξτε τη συσκευή σας στο iTunes και, στη συνέχεια, το πιο πρόσφατο εφεδρικό αντίγραφο.

Χρήση της Εύρεσης iPhone

Αν έχετε ενεργοποιήσει την Εύρεση iPhone, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να σβήσετε τα περιεχόμενα της συσκευής σας.

  1. Μεταβείτε στη σελίδα icloud.com/#find, για να δείτε αν έχετε ενεργοποιήσει την Εύρεση iPhone.
  2. Επιλέξτε All Devices (Όλες οι συσκευές) στο επάνω μέρος του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης.
  3. Επιλέξτε τη συσκευή σας και, στη συνέχεια, “Erase [device]” (Σβήσιμο [συσκευή]), για να σβήσετε τα περιεχόμενα και το συνθηματικό της συσκευής σας.
  4. Χρησιμοποιήστε τον Βοηθό διαμόρφωσης στη συσκευή σας, για να επαναφέρετε το πιο πρόσφατο εφεδρικό αντίγραφό της.

Χρήση της λειτουργίας ανάκτησης

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα αν δεν έχετε συγχρονίσει ποτέ τη συσκευή σας με το iTunes, αν δεν έχετε ρυθμίσει την Εύρεση iPhone ή αν δεν έχετε πρόσβαση στον υπολογιστή σας. Θα πρέπει να θέσετε τη συσκευή σε λειτουργία ανάκτησης, για να σβήσουν τα περιεχόμενα της συσκευής και το συνθηματικό της. Στη συνέχεια, θα κάνετε επαναφορά της συσκευής ως νέας ή από ένα εφεδρικό αντίγραφο.

  1. Αποσυνδέστε όλα τα καλώδια από τη συσκευή.
  2. Απενεργοποιήστε τη.
  3. Πιέστε παρατεταμένα το κουμπί Αφετηρίας. Ενώ έχετε πατημένο το κουμπί Αφετηρίας, συνδέστε τη συσκευή στο iTunes. Αν η συσκευή δεν ενεργοποιηθεί αυτόματα, ενεργοποιήστε τη.
  4. Συνεχίστε να κρατάτε πατημένο το κουμπί Αφετηρίας μέχρι να εμφανιστεί η οθόνη “Σύνδεση με iTunes”.
  5. Το iTunes θα σας ειδοποιήσει ότι έχει εντοπίσει μια συσκευή σε λειτουργία ανάκτησης.
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί OK και, στη συνέχεια, επαναφέρετε τη συσκευή.

Σχολιασμός στο forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis




Comments are closed.