Επανέρχονται στο προσκήνιο οι φήμες για split screen multitasking στο iPad μέσω του iOS 9


By
Posted on Friday May 22nd, 2015 / 11:24

iOS-8-Split-Screen-Multitasking-iPad

Επανέρχονται στο προσκήνιο οι φήμες για split-screen multitasking στο iPad μέσω του iOS 9, ένα χαρακτηριστικό στο οποίο είχαμε αναφερθεί πριν από έναν ολόκληρο χρόνο(!):

Σύμφωνα με δημοσίευμα του 9to5Mac που επικαλείται αξιόπιστες πηγές, η Apple αναμένεται να προσθέσει στο iOS 8 τη δυνατότητα για split-screen multitasking στo iPad.

Η λειτουργία αυτή θα παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα διαχωρισμού της οθόνης στα 2, και την ταυτόχρονη χρήση 2 διαφορετικών εφαρμογών στο κάθε μισό της οθόνης, ένα στοιχείο που έλειπε από το iPad και που ο ανταγωνισμός φρόντισε να το τονίσει ως συγκριτικό πλεονέκτημα σε πολλές διαφημιστικές του καμπάνιες.

Εκτός της ταυτόχρονης χρήσης 2 εφαρμογών η νέα λειτουργία φημολογείται πως θα παρέχει τη δυνατότητα εύκολου διαμοιρασμού δεδομένων (text, links, βίντεο & εικόνες) μεταξύ των 2 ανοιχτών εφαρμογών με drag-and-drop.

To split-screen multitasking θα υποστηρίζεται μόνο σε landscape mode και αναμένεται να γίνει διαθέσιμο με το iOS 8 μόνο στο iPad και όχι στο iPad mini (το αν θα προστεθεί η λειτουργία αργότερα στο iPad mini είναι προς το παρόν αβέβαιο σύμφωνα με την αναφορά).

 

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε ένα παλαιότερο ενδιαφέρον concept του iOS 8 Split-Screen Multitasking από τον Sam Beckett:

Το split-screen multitasking τελικώς δεν προστέθηκε στο iOS 8, και πλέον το περιμένουμε στο iOS 9. Η νέα αυτή λειτουργία δεν θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμη στα επερχόμενα “iPad Pro” με την οθόνη των 12 ιντσών αλλά αναμένεται να υποστηρίζει και αρκετά από τα διαθέσιμα μοντέλα (λογικά τα mini δεν θα υποστηριχθούν λόγο περιορισμένου μεγέθους οθόνης).

Διαβάστε τις τελευταίες ειδήσεις/φήμες για το iPad Pro:

Σχολιασμός στο forum

 

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis

Tags: ,




Comments are closed.