ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέο iOS bug κρασάρει το iPhone απλά με ένα SMS


By
Posted on Wednesday May 27th, 2015 / 10:42

Ένα νέο bug εντοπίστηκε στο iOS το οποίο προκαλεί Restart στο iPhone απλά με ένα SMS το οποίο περιέχει μια σειρά ειδικών χαρακτήρων!

Ο παραλήπτης του SMS ή του iMessage θα δει το iPhone του να κάνει Respring και μετά Reboot, χωρίς δυστυχώς να μπορεί να παρέμβει.

ios-sms-bug-reboot

Μετά το Reboot και εφόσον το Message.app ανοίξει στη λίστα συζητήσεων η εφαρμογή ξανα-κρασάρει αυτόματα προκαλώντας και πάλι Reboot στο iPhone.

Εάν το Message.app ανοίξει στο ίδιο το SMS/iMessage το iPhone δεν θα κρασάρει -τουλάχιστον προς στιγμήν- ωστόσο σε περίπτωση που ο χρήστης προσπαθήσει να αλλάξει conversation στην εφαρμογή έχουμε και πάλι Respring και μετά Reboot.

Το ενοχλητικό αυτό bug αναμένεται να διορθωθεί άμεσα από την Apple, ωστόσο επειδή το φαινόμενο έχει αρχίσει να λαμβάνει διαστάσεις επιδημίας ιδού μία προσωρινή λύση μέχρι να διορθωθεί επίσημα το bug:

  • Ανοίξτε το Notes.app (εφαρμογή σημειώσεων)
  • Δημιουργήστε μία νέα σημείωση (οτιδήποτε θέλετε π.χ 12345)
  • Αποθηκεύστε την σημείωση
  • Χρησιμοποιώντας το εικονίδιο του διαμοιρασμού (κάτω στο κέντρο της οθόνης) στείλτε στην σημείωση ως SMS σε τηλεφωνικό νούμερο.
  • Μετά την αποστολή της σημείωσης, θα μπορέσετε να ανοίξετε ξανά το Messages.app.

Οι χαρακτήρες που προκαλούν το Reboot του iPhone:

Power
لُلُصّبُلُلصّبُررً ॣ ॣh ॣ ॣ

 

Update: Η επίσημη απάντηση από την Apple:

If Messages quits unexpectedly after you get a text with a specific string of characters

 Apple is aware of an iMessage issue caused by a specific series of unicode characters and we will make a fix available in a software update. Until the update is available, you can use these steps to re-open the Messages app.
  • Ask Siri to “read unread messages.”
  • Use Siri to reply to the malicious message. After you reply, you’ll be able to open Messages again.
  • In Messages, swipe left to delete the entire thread. Or tap and hold the malicious message, tap More, and delete the message from the thread.

Το σχόλιο σας στο forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis

Tags:
One Response to “ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέο iOS bug κρασάρει το iPhone απλά με ένα SMS”