Ξεχάσατε το password του Apple ID σας;


By
Posted on Monday August 31st, 2015 / 16:53

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα κατά τη σύνδεση με το συνθηματικό του Apple ID σας, ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να το επαναφέρετε και να ανακτήσετε την πρόσβαση στο λογαριασμό σας Apple ID (το Apple ID σας είναι ο λογαριασμός που χρησιμοποιείτε για οτιδήποτε κάνετε με την Apple: αγορές στο iTunes Store, σύνδεση στο iCloud, αγορά εφαρμογών κ.ο.κ.).

Επαναφορά του συνθηματικού (password)

 1. Μεταβείτε στη σελίδα My Apple ID (Το Apple ID μου) και επιλέξτε “Reset your password” (Επαναφορά συνθηματικού).reset_password_apple_id
 2. Εισαγάγετε το Apple ID σας κα πατήστε “Next” (Επόμενο). Αν δεν θυμάστε τη διεύθυνση email του Apple ID σας, επιλέξτε Forgot your Apple ID (Ξέχασα το Apple ID μου).
  Safari - Apple ID Email Authentication
 3. Αφού εισαγάγετε το Apple ID σας, υπάρχουν τρεις τρόποι που μπορείτε να αλλάξετε το συνθηματικό σας:
  • Απαντήστε στις ερωτήσεις ασφάλειας.
  • Χρησιμοποιήστε έλεγχο ταυτότητας μέσω email.
  • Χρησιμοποιήστε επαλήθευση δύο βημάτων.

Απάντηση στις ερωτήσεις ασφάλειας

 1. Επιλέξτε “Answer security questions” (Απάντηση στις ερωτήσεις ασφάλειας) και πατήστε “Next” (Επόμενο).
 2. Επιλέξτε την ημερομηνία γέννησής σας και πατήστε “Next” (Επόμενο).
 3. Απαντήστε στις ερωτήσεις ασφάλειας.
 4. Ορίστε ένα νέο συνθηματικό και επιλέξτε “Reset Password” (Επαναφορά συνθηματικού).

Χρήση ελέγχου ταυτότητας μέσω email

 1. Επιλέξτε “Email authentication” (Έλεγχος ταυτότητας μέσω email) και πατήστε “Next” (Επόμενο). Η Apple θα στείλει το email στην κύρια διεύθυνση email (ή στη διεύθυνση email διάσωσης που έχετε δηλώσει), το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την επαναφορά του συνθηματικού σας.
  Apple ID Email Authentication
 2. Ανοίξτε το email και επιλέξτε το σύνδεσμο για να αλλάξετε το συνθηματικό σας.
 3. Όταν ανοίξει η σελίδα “My Apple ID” (Το Apple ID μου), ορίστε ένα νέο συνθηματικό και επιλέξτε “Reset Password” (Επαναφορά συνθηματικού).

Χρήση επαλήθευσης δύο βημάτων

Αν έχετε ρυθμίσει την επαλήθευση δύο βημάτων, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να αλλάξετε το συνθηματικό σας. Χρειάζεστε απλώς το κλειδί ανάκτησης (το οποίο έχετε κρατημένο από όταν ενεργοποιήσατε το 2-step verification) και μια αξιόπιστη συσκευή. Ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 1. Εισαγάγετε το Κλειδί ανάκτησης.
  safari-apple_id-two_step_verification
 2. Επιλέξτε μια αξιόπιστη συσκευή. Θα σταλεί στη συσκευή σας ένας κωδικός επαλήθευσης.
 3. Εισαγάγετε τον κωδικό επαλήθευσης.
 4. Ορίστε ένα νέο συνθηματικό και επιλέξτε “Reset Password” (Επαναφορά συνθηματικού).

Αν έχετε χάσει οριστικά το κλειδί ανάκτησης ή την πρόσβαση στην αξιόπιστη συσκευή σας, δεν μπορείτε να αλλάξετε το συνθηματικό σας! Θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα νέο Apple ID!

Μετά την επαναφορά του συνθηματικού σας

Μετά την επαναφορά του συνθηματικού σας, θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε με το νέο συνθηματικό σας παντού όπου χρησιμοποιείτε το Apple ID σας. Αν δεν ενημερώσετε το συνθηματικό σας σε όλες τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες, θα συνεχίσετε να λαμβάνετε ένα αναδυόμενο μήνυμα που θα σας ζητάει να συνδεθείτε.

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis
Comments are closed.