Το iOS 9 θα επιτρέπει ad blockers στο Safari


By
Posted on Thursday June 11th, 2015 / 12:03

iOS 9 ad blockers Safari

Δυνατή θα είναι πλέον η εγκατάσταση ad blockers στο Safari του iOS 9, μέσω εφαρμογών του App store, καθώς η Apple ενεργοποίησε τις σχετικές δυνατότητες αποκλεισμού περιεχομένου (images και scripts) από τον mobile browser της.

Αξίζει να σημειωθεί πως η νέα λειτουργία περιορισμού περιεχομένου απευθύνεται στο Safari και δεν θα έχει ισχύ στην επερχόμενη εφαρμογή της Apple News.app, η οποία παρουσιάστηκε στο keynote του φετινού WWDC ως ένα “έξυπνο” προσωποποιημένο μαγκαζίνο:

Μία νέα εφαρμογή που θα εγκατασταθεί στη συσκευή μας με το iOS 9, το News.app αποτελεί ένα προσωποποιημένο mobile περιοδικό με ιστορίες, νέα, βίντεο και φωτογραφικές γκαλερί από τα μεγαλύτερα δίκτυα παραγωγής περιεχομένου (The New York Times, ESPN, Condé Nast κ.α.).

Σύμφωνα με την Apple, η εφαρμογή θα μαθαίνει από τις συνήθειες του χρήστη και προτείνει ανάλογο περιεχόμενο. Το News.app θα είναι αρχικά διαθέσιμο στους χρήστες των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αυστραλίας.

H κίνηση αυτή της Apple θα δώσει ένα ακόμη γερό χτύπημα στην Google καθώς αναμένεται να της στερήσει μεγάλα ποσά διαφημιστικών εσόδων από τον αποκλεισμό των mobile διαφημίσεων.

Αφήστε το σχόλιο σας στο forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis

Tags:
Comments are closed.