Πώς να δημιουργήσετε Shortcuts στις Ρυθμίσεις του συστήματος & των Tweaks σας!


By
Posted on Friday September 4th, 2015 / 10:35

ios-create-settings-tweak-shortcuts

Ο χρήστης vrachamis του iPhoneHellas forum μας δείχνει πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε shortcuts για τις ρυθμίσεις του συστήματος αλλά και των tweaks, με την βοήθεια του Activator:

Η συστηματική «επίσκεψη» σε κάποιους τομείς των ρυθμίσεων του συστήματος ή και των tweaks, είναι μια καθημερινή πραγματικότητα  για τους Jailbreakers και ιδιαίτερα για τους πιο «ζωηρούς».

Παρόλο που το παραπάνω ακούγεται φυσιολογικό, αυτό που δεν μας αρέσει είναι η βαρετή & επαναλαμβανόμενη περιήγηση μέσα στα μενού και υπομενού των ρυθμίσεων με τα ενδιάμεσα «ατελείωτα» σκρολαρίσματα, προκειμένου να φτάσουμε στον προορισμό μας.

Τα πράγματα δυσκολεύουν όταν ο τελικός προορισμός δεν είναι απαραίτητα ένας διακόπτης συστήματος, αλλά οι ρυθμίσεις ενός tweak (τα περισσότερα δεν διαθέτουν καν SpringBoard icon) ή η στατιστική των δεδομένων μας και πολύ περισσότερο μετά από ένα Respring. Σ΄αυτή την περίπτωση η βοήθεια από τα CC Tweaks εκμηδενίζεται, η χειροκίνητη περιήγηση γίνεται μονόδρομος και μετατρέπεται σε χρονοτριβή, καταπόνηση μπαταρίας και κανα δυο βαθμούς επιπλέον πρεσβυωπίας ….

  • Ένας Themer σίγουρα θα παρακαλούσε για άμεση πρόσβαση στο WinterBoard από την Homescreen.
  • Ένας μπαταριόφοβος σίγουρα θα εκλιπαρούσε για shortcut στα στατιστικά της μπαταρίας του.
  • Ένας Beta Tester σίγουρα θα αναζητούσε γρήγορη πρόσβαση στις ρυθμίσεις ενός Tweak.
  • ‘Ενας Ringτονάκιας θα ήθελε να μπορεί να αλλάζει Sounds μέσα σε 3sec, κ.ο.κ.

Η λύση είναι εξαιρετικά απλή, ανέξοδη και Battery neutral.

Προυποθέτει το -εκτός των άλλων- διάσημο Activator και την εγκατάσταση του Activate Link από Cydia.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να οδηγηθείτε στις Ρυθμίσεις του Activate Link και να καταχωρήσετε στα προσφερόμενα πεδία ένα ή περισσότερα Links από αυτά που ακολουθούν. Φυσικά, μπορείτε να υιοθετήσετε μόνο αυτά που βρίσκετε ελκυστικά.

Την αμέσως επόμενη στιγμή, θα βρείτε αυτά τα Links στα actions του Activator και θα μπορείτε να τα εκκινήσετε συνδέοντας τα με ένα event/gesture της αρεσκείας σας.

Μπορείτε επιπλέον και μέσω Activator να δημιουργήσετε αναδυόμενα μενού επιλογών στο Springboard, με shortcuts στις ρυθμίσεις των πιο αγαπητών tweaks σας.

Link1:

prefs:root=LOCATION_SERVICES

Άνοιγμα των ρυθμίσεων απ΄ευθείας στις Υπηρεσίες Τοποθεσίας

Link2:

prefs:root=General&path=USAGE/CELLULAR_USAGE

Άνοιγμα των ρυθμίσεων απ΄ευθείας στα στατιστικά της χρήσης δεδομένων

Link3:

prefs:root=General&path=USAGE/BATTERY_USAGE

Άνοιγμα των ρυθμίσεων απ΄ευθείας στα στατιστικά της μπαταρίας

Η συνέχεια του οδηγού στο forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis
Comments are closed.