Έλεγχος για κακόβουλο λογισμικό σε Jailbroken συσκευές με το DylibSearch


By
Posted on Sunday September 6th, 2015 / 17:41

Το DylibSearch είναι ένα jailbreak tweak που ελέγχει την Jailbroken συσκευή σας και σας ενημερώνει για το αν έχετε εγκατεστημένα κακόβουλο λογισμικό, όπως το πρόσφατο malware KeyRaider στο οποίο ωφείλεται η διαρροή περισσοτέρων από 225.000 Apple IDs και passwords.

Αν το DylibSearch δεν εντοπίσει κάποιο κακόβουλο λογισμικό, θα δείτε την παρακάτω εικόνα:

DylibSearch

Σε περίπτωση που το DylibSearch εντοπίσει κάποιο κακόβουλο αρχείο .dylib θα εμφανίσει στα αριστερά του ένα κόκκινο Χ και εσείς θα πρέπει να πρέπει να πλοηγηθείτε (πχ μέσω μίας εφαρμογής όπως το iFile) στο /Library/MobileSubstrate/DynamicLibraries και να διαγράψετε το αντίστοιχο αρχείο.

Για να εγκαταστήσετε το DylibSearch θα πρέπει να προσθέσετε το παρακάτω repo στο Cydia:

http://wolfposd.github.io/

Για τη δική σας ασφάλεια θα σας υπενθυμίσουμε να μην εγκαθιστάτε αμφιβόλου ποιότητας repo στην Jailbroken συσκευή σας καθώς και πειρατικά apps/tweaks τα οποία ενδέχεται να την μολύνουν με κακόβουλο κώδικα.

Θυμηθείτε, το Jailbreak δεν σημαίνει πειρατεία αλλά απελευθέρωση των δυνατοτήτων του iOS από τους όποιους περιορισμούς της Apple.

Σχολιασμός στο forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis
Comments are closed.