Η Apple σχεδιάζει να αφαιρέσει την κλασική έξοδο ακουστικών 3.5mm από το επερχόμενο iPhone 7;


By
Posted on Monday November 30th, 2015 / 12:27

iPhone 7 Lightning headphones

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ιαπωνικού Macotakara η Apple σχεδιάζει να αφαιρέσει την κλασική έξοδο ακουστικών 3.5mm από το επερχόμενο iPhone 7, μία κίνηση που θα δώσει τη δυνατότητα για περαιτέρω μείωση του πάχους της συσκευής ενώ παράλληλα θα αυξήσει την ποιότητα ήχου που απολαμβάνουν οι χρήστες από τη συσκευή τους μέσω των αυξημένων χαρακτηριστικών που μπορεί να προσφέρει η θύρα Lightning.

Εφόσον οι φήμες επιβεβαιωθούν και η Apple προχωρήσει στην αφαίρεση της θύρας ακουστικών 3,5mm, τα νέα ακουστικά θα συνδέονται με τα νέα μοντέλα iPhone είτε μέσω της θύρας Lightning είτε μέσω Bluetooth. Αυτό φυσικά σημαίνει πως η Apple θα “αναγκαστεί” να αναπτύξει και ένα αντάπτορα μετατροπής από Lightning σε 3.5mm ώστε να μην καταστήσει άχρηστα τα ακουστικά που έχουν έχουν ήδη στην κατοχή τους οι χρήστες.

Αξίζει να σημειωθεί πως τη δεδομένη χρονική στιγμή κυκλοφορούν στην αγορά πραγματικά ελάχιστα μοντέλα ακουστικών που κάνουν χρήση του Lightning port του iPhone, με αντιπροσωπευτικότερο εκπρόσωπο της κατηγορίας τα Fidelio M2L/00 της Philips οποία εκμεταλεύονται την παροχή ρεύματος της θύρας για να προσφέρουν επιπλέον χαρακτηριστικά όπως 24-bit DAC, AMP και ακύρωση θορύβου (noise cancelation) χωρίς να χρειάζονται επιπλέον μπαταρίες.

Σχολιασμός στο forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis

Tags:
Comments are closed.