Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud – iCloud Photo Library (FAQ)


By
Posted on Monday April 4th, 2016 / 16:33

icloud_photo_library

Η Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud (iCloud Photo Library) συνεργάζεται με τη εφαρμογή Φωτογραφίες, ώστε οι φωτογραφίες και τα βίντεό σας να διατηρούνται αποθηκευμένα στο iCloud και να παραμένουν ενημερωμένα στο iPhone, το iPad, το iPod Touch, τον Mac και το iCloud.com. Η Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud είναι διαθέσιμη από το iOS 8.3 και στις νεότερες εκδόσεις iOS και στο OS X από το Yosemite 10.10.3 και στις νεότερες εκδόσεις. Μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση σε ολόκληρη τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud από την εφαρμογή Φωτογραφίες στο iCloud.com.

Τι χρειάζομαι για να χρησιμοποιήσω τη Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud;

Χρειάζεστε ένα Apple ID, μια συσκευή με την πιο πρόσφατη έκδοση του iOS ή του OS X και αρκετό χώρο αποθήκευσης στο iCloud για να αποθηκεύετε τις φωτογραφίες σας.

Πώς μπορώ να ενεργοποιήσω τη Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud;

Αν θέλετε να ενεργοποιήσετε τη Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud σε όλες τις συσκευές σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Στο iOS 8.3 ή νεότερη έκδοση, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > iCloud > Φωτογραφίες και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε τη Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud.
  • Στο OS X 10.10.3 ή νεότερη έκδοση, μεταβείτε στις Προτιμήσεις συστήματος > iCloud > Επιλογές δίπλα στις Φωτογραφίες και, στη συνέχεια, επιλέξτε τη Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud.

Πότε γίνεται η αποστολή των φωτογραφιών και βίντεο στη Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud;

Αν ενεργοποιήσετε τη Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud στη συσκευή iOS ή τον Mac, οι φωτογραφίες και τα βίντεό σας θα αποστέλλονται όταν συνδέεστε στο Internet μέσω Wi-Fi και η μπαταρία σας είναι φορτισμένη. Μπορείτε να δείτε την κατάσταση αποστολής και να διακόψετε την αποστολή για μία ημέρα ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  • Στη συσκευή iOS, πατήστε Ρυθμίσεις > iCloud > Φωτογραφίες.
  • Στον Mac, κάντε κλικ στις Φωτογραφίες > Προτιμήσεις > iCloud.

Ανάλογα με την ταχύτητα σύνδεσης στο Internet, ο χρόνος που θα απαιτείται για την εμφάνιση των φωτογραφιών και των βίντεό σας στην εφαρμογή Φωτογραφίες στο iCloud και σε όλες τις συσκευές σας ενδέχεται να διαφέρει. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει τη Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud σε κάθε συσκευή.

H εφαρμογή Φωτογραφίες iCloud σάς δίνει τη δυνατότητα να ανεβάσετε φωτογραφίες JPEG με μέγεθος μικρότερο από 16GB.

Πού μπορώ να δω τις φωτογραφίες και τα βίντεο της Βιβλιοθήκης φωτογραφιών iCloud;

Μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο με την εφαρμογή Φωτογραφίες στο iOS 8.3 ή νεότερη έκδοση και στο OS X Yosemite 10.10.3 ή νεότερη έκδοση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Φωτογραφίες του iCloud.com.

Ποιες μορφές φωτογραφιών και βίντεο υποστηρίζει η Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud;

Η Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud αποθηκεύει αυτόματα όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο που προσθέτετε από μια συσκευή iOS ή έναν Mac στην αρχική μορφή τους, συμπεριλαμβανομένων των μορφών JPEG, RAW, PNG, GIF, TIFF και MP4.

Πόσες φωτογραφίες και βίντεο μπορώ να αποθηκεύσω στη Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud;

Ο αριθμός των φωτογραφιών και των βίντεο που μπορείτε να αποθηκεύσετε εξαρτάται από το διαθέσιμο χώρο αποθήκευσης iCloud. Αν εγγραφείτε στο iCloud, θα αποκτήσετε αυτόματα 5 GB δωρεάν χώρο αποθήκευσης, ενώ διατίθενται και διάφορα προγράμματα χώρου αποθήκευσης iCloud με χώρο αποθήκευσης από 50 GB στην τιμή των 0,99 € έως και 1 TB.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω τη Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud για να εξοικονομήσω χώρο στη συσκευή μου;

Η Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud διατηρεί αυτόματα όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας στην αρχική έκδοση υψηλής ανάλυσης. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να επιλέξετε τον τρόπο αποθήκευσης των φωτογραφιών και των βίντεο στη συσκευή σας:

  • Στο iPhone, iPad ή iPod touch σας, πατήστε Ρυθμίσεις > iCloud > Φωτογραφίες ή Ρυθμίσεις > Φωτογραφίες και κάμερα και, στη συνέχεια, επιλέξτε μια ρύθμιση αποθήκευσης.
  • Στον Mac, κάντε κλικ στις Φωτογραφίες > Προτιμήσεις > iCloud και, στη συνέχεια, επιλέξτε μια ρύθμιση αποθήκευσης.

Αν ενεργοποιήσετε τη “Βελτιστοποίηση χώρου αποθήκευσης [συσκευής]”, η Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud θα διαχειρίζεται αυτόματα το μέγεθος της βιβλιοθήκης στη συσκευή σας, ώστε να μπορείτε να αξιοποιείτε όσο το δυνατόν καλύτερα το χώρο αποθήκευσης της συσκευής σας και να έχετε πρόσβαση σε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες. Όλες οι αρχικές φωτογραφίες και τα βίντεο πλήρους ανάλυσης αποθηκεύονται στο iCloud, ενώ οι εκδόσεις με μέγεθος κατάλληλο για τη συσκευή σας διατηρούνται στη συσκευή σας. Μπορείτε να κατεβάσετε τις αρχικές φωτογραφίες και τα βίντεο μέσω Wi-Fi ή δικτύου δεδομένων κινητής τηλεφωνίας όταν τα χρειαστείτε.

Αν ενεργοποιήσετε την επιλογή “Λήψη αρχικών”, η Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud θα διατηρεί τις αρχικές φωτογραφίες και τα βίντεο πλήρους ανάλυσης στο iCloud και στη συσκευή σας. Η “Λήψη αρχικών” είναι η προεπιλεγμένη ρύθμιση για τις συσκευές iOS που διαθέτουν το πρόγραμμα δωρεάν χώρου αποθήκευσης 5 GB και για όλες τις συσκευές Mac.

Θα χρειαστείτε σύνδεση Internet για να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια αρχική φωτογραφία ή ένα βίντεο που είναι αποθηκευμένο μόνο στο iCloud.

Τι γίνεται αν επεξεργαστώ μια φωτογραφία ή ένα βίντεο στη Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud;

Κάθε επεξεργασία που κάνετε (όπως η περικοπή ή η εφαρμογή ενός φίλτρου) ενημερώνεται αυτόματα σε όλες τις συσκευές σας. Η Apple αποθηκεύει την αρχική έκδοση των φωτογραφιών σας στο iCloud, ώστε να μπορείτε να τις επαναφέρετε στην αρχική τους εμφάνιση ανά πάσα στιγμή. Αν επιλέξετε τη “Βελτιστοποίηση χώρου αποθήκευσης συσκευής”, θα γίνεται λήψη της αρχικής φωτογραφίας ή του βίντεό σας αντί για την επεξεργασμένη.

Εξακολουθεί να περιλαμβάνεται η Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud στο εφεδρικό αντίγραφο iCloud;

Όχι. Αφού ενεργοποιήσετε τη Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud, οι φωτογραφίες και τα βίντεό ενημερώνονται και αποθηκεύονται αυτόματα στο iCloud. Δεν θα δημιουργούνται αντίγραφα στο εφεδρικό αντίγραφο iCloud.

Πρέπει να δημιουργήσω ένα εφεδρικό αντίγραφο;

Η Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud αποθηκεύει όλες τις αρχικές φωτογραφίες και τα βίντεό σας στο iCloud, αλλά πάντα συνιστάται να διατηρείτε εφεδρικά αντίγραφα της Βιβλιοθήκης σας. Μπορείτε να κατεβάσετε τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας από το iCloud στον υπολογιστή σας και να τα αποθηκεύσετε ως ξεχωριστή βιβλιοθήκη, να τα μεταφέρετε σε έναν άλλο υπολογιστή με χρήση της Καταγραφής εικόνων ή της εφαρμογής Φωτογραφίες ή να τα αποθηκεύσετε σε ξεχωριστό δίσκο.

Σχολιασμός στο forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis

Tags:
One Response to “Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud – iCloud Photo Library (FAQ)”

  1. […] Επίσης, μπορείτε να μειώσετε το μέγεθος της Βιβλιοθήκης φωτογραφιών σας ενεργοποιώντας τη Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud. […]