[Οδηγός] Χρήση της εφαρμογής Υγεία στο iOS


By
Posted on Wednesday April 6th, 2016 / 17:11

ios-health-app
Η εφαρμογή Υγεία εμφανίζει πληροφορίες από τις εφαρμογές υγείας και άθλησής σας, όλα σε ένα μέρος. Επίσης, μπορείτε να αποθηκεύσετε τις σημαντικές πληροφορίες υγείας σας στο Ιατρικό ID για εύκολη ανάκτηση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ρύθμιση εφαρμογών ή αξεσουάρ φυσικής κατάστασης τρίτων

Για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Υγεία, χρειάζεστε iPhone ή iPod touch με iOS 8 ή νεότερη έκδοση. Έτσι θα μπορείτε να παρακολουθείτε τις πληροφορίες υγείας σας από διάφορες πηγές, όπως συμβατές εφαρμογές και αξεσουάρ φυσικής κατάστασης. Για παράδειγμα, αν το Apple Watch παρακολουθεί τους καρδιακούς ρυθμούς σας και μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή παρακολουθεί τα επίπεδα γλυκόζης αίματος στο σώμα σας, μπορείτε να βλέπετε τα δεδομένα και των δύο εφαρμογών στην εφαρμογή Υγεία.

Ρύθμιση εφαρμογών τρίτων

 • Ανοίξτε την εφαρμογή Υγεία και πατήστε Πηγές.
 • Πατήστε την εφαρμογή φυσικής κατάστασης που θέλετε να δείτε.
 • Αν δεν βλέπετε την εφαρμογή φυσικής κατάστασης, ίσως χρειαστεί να την ανοίξετε και να ενεργοποιήσετε μια ρύθμιση που λέγεται Κοινή χρήση ή Σύνδεση. Για να βρείτε νέες εφαρμογές φυσικής κατάστασης, πατήστε την κατηγορία που θέλετε να παρακολουθήσετε στο Ταμπλό, όπως Ύπνος ή Βήματα. Παρακάτω θα εμφανιστεί μια λίστα με τις εφαρμογές στο App Store.

Ρύθμιση αξεσουάρ φυσικής κατάστασης

 • Ανοίξτε την εφαρμογή Υγεία και πατήστε Πηγές.
 • Πατήστε το αξεσουάρ φυσικής κατάστασης που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
 • Αν δεν βλέπετε το αξεσουάρ σας, ίσως χρειαστεί να το συνδέσετε με τη συσκευή σας με Bluetooth.

Εύρεση σύνοψης των πληροφοριών υγείας σας

Ανοίξτε την εφαρμογή Υγεία και πατήστε Ταμπλό.

Μια γραμμή στο επάνω μέρος προσφέρει διάφορους τρόπους να δείτε τις πληροφορίες υγείας σας. Πατήστε απλά Ημέρα, Εβδομάδα, Μήνας ή Έτος.

Μπορείτε επίσης να αλλάξετε το περιεχόμενο που εμφανίζεται στο Ταμπλό σας.

Προσθήκη ή αλλαγή πληροφοριών υγείας

Ανοίξτε την εφαρμογή Υγεία και πατήστε Ιατρικά δεδομένα. Από εδώ, μπορείτε να προσθέσετε, να επεξεργαστείτε ή να δείτε πληροφορίες υγείας, να προσαρμόσετε το Ταμπλό σας ή να επιλέξετε τις μονάδες μέτρησης που θα χρησιμοποιούνται, όπως μίλια ή χιλιόμετρα.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα αυτών που μπορείτε να κάνετε:

 • Προσθήκη των Ορόφων στο Ταμπλό σας: Πατήστε Ιατρικά δεδομένα > Άθληση > Όροφοι και ενεργοποιήστε την επιλογή Εμφάνιση στο Ταμπλό.
 • Επιλέξτε μίλια ή χιλιόμετρα για να μετρήσετε την απόδοσή σας στην ποδηλασία: Πατήστε Ιατρικά δεδομένα > Άθληση > Απόσταση ποδηλασίας > Μονάδα. Οι ρυθμίσεις που επιλέξατε θα εμφανίζονται αυτόματα στις εφαρμογές Υγεία, Δραστηριότητα και Προπόνηση.
 • Προσθήκη του βάρους σας: Πατήστε Ιατρικά δεδομένα > Μετρήσεις σώματος > Βάρος > Προσθήκη σημείου δεδομένων. Στη συνέχεια, καταχωρίστε το βάρος σας.
 • Προσθήκη μιας μέτρησης γλυκόζης αίματος: Πατήστε Ιατρικά δεδομένα > Αποτελέσματα > Προσθήκη σημείου δεδομένων. Στη συνέχεια, καταχωρίστε τη μέτρηση.
 • Αν έχετε Apple Watch, προσθέστε τη Δραστηριότητα στο Ταμπλό σας: Πατήστε Ιατρικά δεδομένα > Άθληση > Δραστηριότητα και ενεργοποιήστε την Εμφάνιση στο Ταμπλό.

iphone-ios9-iatriko-id-health-medical-idΔιαμόρφωση του Ιατρικού ID σας

Για να επιτρέψετε την πρόσβαση στις σημαντικές πληροφορίες υγείας σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, μπορείτε να διαμορφώσετε το Ιατρικό ID σας στο iPhone.

Για να προσθέσετε επαφές έκτακτης ανάγκης και πληροφορίες υγείας όπως την ημερομηνία γέννησης, το ύψος και την ομάδα αίματός σας, πατήστε Ιατρικό ID > Επεξεργασία.

Ενεργοποιήστε την επιλογή “Σε οθόνη κλειδώματος” ώστε το Ιατρικό ID σας να είναι διαθέσιμο από την Οθόνη κλειδώματος.

Με αυτόν τον τρόπο, παρέχετε στα άτομα που θέλουν να βοηθήσουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μερικές σημαντικές πληροφορίες, όπως τις επαφές έκτακτης ανάγκης που έχετε εισαγάγει.

Πραγματοποιήστε μια επείγουσα κλήση και μεταβείτε στο Ιατρικό ID σας

Αν ένα iPhone έχει Ιατρικό ID, μπορείτε να βλέπετε επείγουσες ιατρικές πληροφορίες στη συσκευή σας ή να πραγματοποιείτε μια επείγουσα κλήση. Για να δείτε το Ιατρικό ID σας, ανοίξτε την εφαρμογή Υγεία και πατήστε Ιατρικό ID. Αν το iPhone είναι κλειδωμένο, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 • Αφυπνίστε τη συσκευή σας και στη συνέχεια, σαρώστε από αριστερά προς δεξιά.
  Πατήστε Επείγον.
 • Στην οθόνη επείγουσας κλήσης, μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια κλήση ή να πατήσετε το Ιατρικό ID για να δείτε τις επείγουσες ιατρικές πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στη συσκευή.

apple-ios9-health-app

Προστασία του απορρήτου

Η εφαρμογή Υγεία διατηρεί τις πληροφορίες για την υγεία και την άθλησή σας υπό τον έλεγχό σας και σε ένα μέρος στη συσκευή σας. Οι πληροφορίες που δημιουργείτε ή συγκεντρώνετε για την υγεία σας είναι αποκλειστικά δικές σας. Εσείς αποφασίζετε ποιες πληροφορίες θα καταχωρίζονται στην εφαρμογή Υγεία και ποιες εφαρμογές θα έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες της. Όλες οι πληροφορίες της εφαρμογής Υγεία κρυπτογραφούνται με το συνθηματικό σας όταν κλειδώνετε το iPhone σας.

Οι εφαρμογές που έχουν πρόσβαση στο HealthKit πρέπει να διαθέτουν πολιτική απορρήτου. Εξετάστε την πολιτική απορρήτου μιας εφαρμογής πριν της επιτρέψετε την πρόσβαση στα δεδομένα υγείας και άθλησής σας.

Δημιουργία εφεδρικών αντιγράφων των πληροφοριών υγείας σας

Μπορείτε να αποθηκεύσετε τις πληροφορίες της εφαρμογής Υγεία με τη δημουργία εφεδρικού αντιγράφου της συσκευής iOS μέσω του iCloud. Οι πληροφορίες σας κρυπτογραφούνται κατά τη μεταφορά τους μεταξύ του iCloud και της συσκευής σας και για όσο διάστημα παραμένουν στο iCloud.

el-capitan-itunes12-ios9-3-encrypt-iphone-backup

Αν δεν χρησιμοποιείτε το iCloud, μπορείτε να δημιουργήσετε εφεδρικά αντίγραφα των πληροφοριών στην εφαρμογή Υγεία με την κρυπτογράφηση του εφεδρικού αντιγράφου iTunes.

Προσοχή: Δεν υπάρχει τρόπος ανάκτησης των πληροφοριών σας ή απενεργοποίησης της Κρυπτογράφησης εφεδρικών αντιγράφων αν χάσετε ή ξεχάσετε το συνθηματικό!

Σχολιασμός στο forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis

Tags:




Comments are closed.