Το WhatsApp θα μοιράζεται στο εξής τα δεδομένα των χρηστών με το Facebook


By
Posted on Thursday August 25th, 2016 / 17:39

WhatsApp-Messenger

Από τη στιγμή που η υπηρεσία WhatsApp πέρασε στην ιδιοκτησία της Facebook ήταν αναμενόμενο ότι κάποτε θα φτάναμε στη σημερινή ανακοίνωση. Συγκεκριμένα, η εταιρεία προχώρησε σε ορισμένες αλλαγές στους Όρους Χρήσης της υπηρεσίας και μεταξύ άλλων (βλ. κρυπτογράφηση end-to-endWhatsApp desktop) ενημερώνει τους χρήστες ότι στο εξής θα μοιράζεται τα δεδομένα τους με τη “μαμά” Facebook.

Στα δεδομένα αυτά συμπεριλαμβάνονται το όνομα και η φωτογραφία προφίλ, ο αριθμός τηλεφώνου, η κατάσταση (online / offline), το μήνυμα status κλπ., αλλά όχι το περιεχόμενο των μηνυμάτων που στέλνει ή δέχεται ο χρήστης. Στην επίσημη ανακοίνωση, η Facebook τονίζει ότι επιθυμεί αυτά τα δεδομένα έτσι ώστε να παρουσιάζει πιο στοχευμένες διαφημίσεις στο κοινωνικό δίκτυο, βελτιωμένες προτάσεις για νέους φίλους και για να καταπολεμήσει το spam.

Για όσους ανησυχούν, η Facebook ενημερώνει ότι οι χρήστες θα έχουνε πάντα τη δυνατότητα να επιλέξουν να μην μοιράζονται αυτά τα δεδομένα με το κοινωνικό δίκτυο και υπόσχεται ότι δεν θα πουλήσει, ούτε θα μοιραστεί τα δεδομένα τους σε διαφημιστικές εταιρείες. Επίσης, το WhatsApp θα παραμείνει δωρεάν και δεν θα αρχίσουν να εμφανίζονται διαφημίσεις στην υπηρεσία.

Ο διαμοιρασμός των δεδομένων από το WhatsApp στο Facebook θα ξεκινήσει αυτόματα μέσα στις επόμενες ημέρες, επομένως, καλό θα είναι να τσεκάρετε τις ρυθμίσεις της υπηρεσίας για να επιλέξετε ότι δεν θέλετε να συμμετέχετε.

via techgear.gr

Αφήστε το σχόλιο σας στο forum

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
Comments are closed.