‘Hands on Preview’ Near Orbital Vanguard Alliance (NOVA) [by toucharcade]


By
Posted on Tuesday December 1st, 2009 / 21:44

Near Orbital Vanguard Alliance (NOVA) ‘hands on preview’ από το Toucharcade:

Το NOVA, είναι ένα first person shooter το οποίο συνδυάζει στοιχεία από το gameplay του Halo και του Metroid Prime.

NOVA_iPhone_screen_01

Η υπόθεση του τοποθετείται στο μέλλον, όπου οι πηγές ενέργειας της Γης έχουν στερέψει και ο πολιτισμός μας εξαρτάται από τις γαλαξιακές φάρμες ενέργειας που περιφρουρούνται από την Near Orbital Vanguard Alliance (NOVA).

Στο single player campaign, χειρίζεστε τον Karl Wardin ένα πρών πεζοναύτη που ζει σε μια διαστημική αποικία μακριά από τη Γη. Σας καλούν πίσω στην υπηρεσία για να σας ενημερώσουν για την περίεργη εξαφάνιση ενός διαστημόπλοιου. Φυσικά, δεν πρόκειται για αποστολή ρουτίνας καθώς πριν το καταλάβετε προσπαθείτε να ξεφύγετε από αρκετούς αγριεμένους εξωγήινους σε διαστημόπλοια και ζούγκλες.

Το παιχνίδι αποτελείται από 10 επίπεδα μέσα σε 5 διαφορετικά περιβάλλοντα και κατά τη διάρκεια του χρησιμοποιείτε 6 διαφορετικά όπλα, που καλύπτουν όλα τα κλασσικά είδη για first person shooter από πιστόλι μέχρι sniper rifle, plasma gun, rocket launcher και χειροβομβίδες. Υπάρχουν δύο “μεγάλα αφεντικά” που πρέπει να εξοντώσετε, το ένα είναι μια γιγαντιαία αράχνη με μυστικά τρωτά σημεία που πρέπει να ανακαλύψετε και το άλλο παραμένει άγνωστο, ενώ λέγεται ότι τα αφεντικά είναι το highlight του παιχνιδιού.

Το damage system στο NOVA λειτουργεί ακριβώς οπως στο Halo, με μια ασπίδα ενέργειας που απορροφά τα χτυπήματα και επαναφορτίζεται με την ώρα. Ακόμη, διάφορα στοιχεία του Metroid κάνουν την εμφάνιση τους, όπως η ικανότητα να δίνετε χτυπήματα με το σώμα, να παγώνετε τους εχθρούς ή να τρέχετε με μεγάλη ταχύτητα. Όμως, με τη χρησιμοποίηση των special abilities χάνετε ενέργεια από την ασπίδα, γι’ αυτό χρειάζεται συνετή χρήση τους.

Το NOVA δημιουργήθηκε από την ίδια ομάδα που έφτιαξε το πρόσφατο Modern Combat: Sandstorm της Gameloft και παρά το γεγονός ότι τα touch controls είναι παρόμοια, το NOVA είναι πολύ περισσότερο παιχνίδι δράσης με έμφαση στο κυνηγητό των εχθρών για να τους εξοντώσετε παρά στο να περιμένετε κρυμμένοι και να χτυπάτε από απόσταση, ενώ είναι πάρα πολύ έντονο και γρήγορο σε εξέλιξη. Τέλος, υπάρχει βοηθητικό σύστημα στόχευσης και βελάκι που σας δείχνει τον επόμενο στόχο, τα οποία μπορείτε να απενεργοποιήσετε.

NOVA_iPhone_screen_02

Το NOVA δεν είναι μόνο παιχνίδι δράσης, καθώς υπάρχουν διάφορα μίνι παιχνίδια κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού στα οποία καλείστε να λύσετε γρίφους για να χακάρετε υπολογιστές ή να ανοίξετε κρυμμένα κουτιά με πυρομαχικά. Για παράδειγμα, θα χρειαστεί να κινειθείτε ανάμεσα σε καθρέπτες και άλλους ανακλαστές για να ρυθμίσετε μια ακτίνα laser ώστε να χτυπήσει κάποιο στόχο.

Υπάρχουν τρία επίπεδα δυσκολίας, με το πιο δύσκολο να είναι κλειδωμένο στην αρχή. Το single player campaign λέγεται ότι διαρκεί περίπου 3-4 ώρες για να το τερματίσει κανείς, ενώ ετοιμάζεται και το multiplayer mode με τη συμμετοχή έως 4 ατόμων μέσω WiFi και 2 ατόμων μέσω bluetooth. Τέλος, το multiplayer έχει τη μορφή deathmatch, και εκτυλίσσεται αρκετά γρήγορα σε 3 διαφορετικές αρένες.

Όπως όλα τα παιχνίδια της Gameloft, αξίζει ο κόπος να το αποκτήσετε. Ακόμη, τρέχει σε όλη τη σειρά iPhone και iPod Touch και φυσικά θα περιμένουμε μέχρι να κυκλοφορήσει, κάτι που αναμένεται στις γιορτές!

[via toucharcade]

Συζήτηση στο forum: NOVA FPS

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+

Tags:
2 Responses to “‘Hands on Preview’ Near Orbital Vanguard Alliance (NOVA) [by toucharcade]”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by iPhoneHellas, iPhone Hellas. iPhone Hellas said: ‘Hands on Preview’ Near Orbital Vanguard Alliance (NOVA) [by toucharcade]: Near Orbital Vanguard Alliance (NOVA… http://bit.ly/7SnYQa […]

  2. […] πολυαναμενόμενο NOVA, το FPS της Gameloft, είναι από χθες διαθέσιμο στο App […]