Ο Steve Jobs εξηγεί γιατί το iPhone 3G δεν έχει Custom Wallpapers στο iOS 4


By
Posted on Tuesday June 22nd, 2010 / 18:18

Έχει συζητηθεί αρκετά το γεγονός ότι ενώ το iOS 4 είναι συμβατό με το iPhone 3G και το iPod touch 2nd Gen, υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά τα οποία δεν υποστηρίζονται σε αυτές τις (παλαιότερες) συσκευές.

Το multitasking “κόπηκε” στα παλαιότερα μοντέλα λόγο αδυναμίας υποστήριξης από το παλαιότερο hardware (αν και οι jailbroken χρήστες δεν είχαν πρόβλημα με αντίστοιχες υλοποιήσεις μέσω του Cydia) ενώ και η υποστήριξη Bluetooth keyboard είχε την ίδα τύχη…

Με την δυνατότητα αλλαγής wallpapers στο home screen όμως τι έγινε;

Το χαρακτηριστικό αυτό θεωρείται ότι δεν επηρεάζει τόσο την απόδοση των παλαιότερων συσκευών ώστε να μη συμπεριληφθεί στο λειτουργικό. Η Erica, αναγνώστρια του Gizmodo, είχε την ίδια απορία και αποφάσισε να ρωτήσει τον ίδιο τον Steve Jobs μέσω του παρακάτω email:

Hey Steve! I just upgraded my iPhone 3G to iOS 4 and was really looking forward to setting a background on my home screen. Guess that’s not happening, but I’d like to know why.

See, I get why you don’t include multitasking. My iPhone gets pretty hot when certain apps run, couldn’t imagine how multitasking would fry my phone.

But the background thing, I don’t see how that would be memory intensive and/or battery draining. It doesn’t seem like that feature needs to be exclusive to the 3GS and 4G.

I hope this email finds you in good health.

Erica

Η απάντηση του Steve Jobs ήταν όπως πάντα λιτή:

The icon animation with backgrounds didn’t perform well enough.

Τα wallpapers αλλά και τα themes έχουν κάνει την εμφάνιση τους από την εποχή του iPhone 1st Gen στις Jailbroken συσκευές.

Τα ποιοτικά standards της Apple προφανώς είναι υψηλότερα από ότι αυτά των χρηστών ωστόσο δεν μπορούμε παρά να έχουμε τις αμφιβολίες μας για τους λόγους που ώθησαν την Apple να μην συμπεριλάβει ένα τόσο μικρό χαρακτηριστικό σε όλες τις συσκευές…

Marketing trick που ωθεί στην αγορά νεότερων συσκευών iPhone ή όχι;

Θα θέλαμε την άποψη σας εδώ: Steve Jobs: Γιατί το iPhone 3G δεν έχει Custom Wallpapers στο iOS 4 iPhone 3G

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis

Tags: ,
One Response to “Ο Steve Jobs εξηγεί γιατί το iPhone 3G δεν έχει Custom Wallpapers στο iOS 4”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by iPhoneHellas, iPhone Hellas. iPhone Hellas said: Ο Steve Jobs εξηγεί γιατί το iPhone 3G δεν έχει Custom Wallpapers στο iOS 4: Έχει συζητηθεί αρκετά το γεγονός ότι … http://bit.ly/cn75aD […]