Αποχώρησε ο υπεύθυνος hardware για το iPhone


By
Posted on Sunday August 8th, 2010 / 09:30

O Mark Papermaster παραιτήθηκε από τη θέση του Senior Vice President για το παράρτημα σχεδιασμού των iPod και iPhone χωρίς να γίνει γνωστή επισήμως η αιτία της αποχώρησης αυτής.

Η χρονική περίοδος της παραίτησης (ή απόλυσης) παραείναι συμπτωματική μετά τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων σχετικά με το design του iPhone 4 και τα προβλήματα με την κεραία που έλαβαν μεγάλες διαστάσεις.

Η Apple επιβεβαίωσε ότι ο αντικαταστάτης του Papermaster είναι ο Bob Mansfield που μέχρι τώρα ήταν ο Senior Vice President στο Mac hardware engineering. Μάλιστα, ήδη το βιογραφικό του Papermaster έχει εξαφανιστεί από την ιστοσελίδα της Apple.

O Papermaster ήρθε στην Apple πριν δύο χρόνια από την IBM εν μέσω μάλιστα δικαστικών διαμαχών. Η IBM ήθελε να εξασφαλίσει ότι ο Papermaster δεν θα μετέδιδε την τεχνογνωσία στην Apple. Η πρώτη δικαστική απόφαση επέβαλε παύση εργασίας στον Papermaster λίγες μέρες μετά την πρόσληψή του, η οποία έπαψε να ισχύει πέντε μήνες μετά ύστερα από διακανονισμό μεταξύ των δύο εταιρειών.

Η Apple δεν έχει επιβεβαιώσει ότι η αποχώρηση του Papermaster σχετίζεται με το πρόβλημα κεραίας του iPhone 4. Πάντως, η Apple στην ξενάγηση που έδωσε σε δημοσιογράφους στις εγκαταστάσεις δοκιμών για την κεραία μετά την πρόσφατη συνέντευξη τύπου δήλωσε πως ο σχεδιασμός για το iPhone 4 είχε ξεκινήσει δύο ολόκληρα χρόνια πριν την κυκλοφορία του τον Ιούνη του 2010.

Συζήτηση στο forum: Αποχώρησε ο υπεύθυνος hardware για το iPhone

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook
2 Responses to “Αποχώρησε ο υπεύθυνος hardware για το iPhone”

  1. […] στο θέμα της αποχώρησης του Papermaster, υπεύθυνου του design για το iPhone, δίνει η WSJ με […]

  2. […] στο θέμα της αποχώρησης του Papermaster, υπεύθυνου του design για το iPhone, δίνει η WSJ με […]