Σε ποιό προϊόν έχει χρησιμοποιήσει ήδη η Apple την τεχνολογία της Liquidmetal;


By
Posted on Tuesday August 17th, 2010 / 15:30

H Apple πριν λίγες μέρες δημοσιοποίησε τη σύναψη αποκλειστικής συνεργασίας με την Liquidmetal, μια εταιρεία που εξειδικεύεται στην κατασκευή ενός ειδικού άμορφου μετάλου που είναι ταυτόχρονα σκληρό και ελαφρύ. Η φαντασία όλων μας πήρε φωτιά στη σκέψη των δυνατοτήτων αυτής της τεχνολογίας σε επερχόμενα προϊόντα της Apple, όπως το MacBook Pro ή το iPhone.

H Apple, όμως, έχει χρησιμοποιήσει ήδη αυτό το υλικό. Πού; Στον εξαγωγέα της SIM υποδοχής που υπάρχει (καλά κρυμμένο) στη συσκευασία των iPhone 3G και iPhone 3GS. O Atakan Peker, συν-εφευρέτης του νέου μετάλου, επιβεβαίωσε με το CultofMac την ιστορία αυτή.

“That’s my metal. I recognized it immediately. Take it from an expert, that’s Liquidmetal.”

O συνδετήρας αυτός αποτέλεσε ένα test-drive των δυνατοτήτων της Liquidmetal και όπως όλα δείχνουν η Apple έμεινε ικανοποιημένη και προχώρησε την συνεργασία. Συνήθως, η Apple χρησιμοποιεί δύο διαφορετικές πηγές για τα μέρη για τα προϊόντα της για να διασφαλιστεί η ομαλή παροχή σε περίπτωση που κάτι πάει λάθος. Ωστόσο, η Liquidmetal είναι εταιρεία υψηλών προδιογραφών και δεν υπήρχε δεύτερη πηγή για τα μέρη της Liquidmetal, χωρίς και η ίδια η εταιρεία να διαθέτει δύο διαφορετικές γραμμές παραγωγής. Γι’αυτό και η Apple αποφάσισε να την χρησιμοποιήσει για έναν απλό συνδετήρα.

Ο Peker δηλώνει ότι ο συνδετήρας είναι πρακτικά αλύγιστος με το χέρι, εκτός και αν θέλεις να τραυματιστείς.

Δεν είναι γνωστό, όμως, για πόσο καιρό η Apple χρησιμοποιεί τη Liquidmetal για τους συνδετήρες. Τα ευρωπαϊκά iPhone 3G χρησιμοποιούν τους απλούς συνδετήρες και ίσως αυτά της Ασίας.

Συζήτηση στο forum: Σε ποιό προϊόν έχει χρησιμοποιήσει ήδη η Apple την τεχνολογία της Liquidmetal;

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook

Tags:
One Response to “Σε ποιό προϊόν έχει χρησιμοποιήσει ήδη η Apple την τεχνολογία της Liquidmetal;”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by iPhoneHellas, iPhone Hellas. iPhone Hellas said: Σε ποιό προϊόν έχει χρησιμοποιήσει ήδη η Apple την τεχνολογία της Liquidmetal;: H Apple πριν λίγες μέρες δημοσιοπο… http://bit.ly/c5mvqs […]