Η Intel εξαγόρασε τμήμα της Infineon


By
Posted on Monday August 30th, 2010 / 18:07

Η Intel επιβεβαίωσε σήμερα την εξαγορά τμήματος της Infineon Technologies που ασχολείται με τις ασύρματες τεχνολογίες.

Η Infineon κατασκευάζει τα τσιπ που βρίσκονται σε πολλές high-end συσκευές, συμπεριλαμβανομένου και του iPhone, και συγκεκριμένα τη baseband στο iPhone. Όπως καταλαβαίνετε η Infineon είναι σημαντικός προμηθευτής για την Apple και η Intel έκανε μια σημαντική κίνηση με την εξαγορά που έκλεισε στα $1.4 δις.

Η Intel επιδιώκει την είσοδό της στην αγορά των smartphone αλλά οι Atom επεξεργαστές της δεν έχουν φτάσει ακόμα την απόδοση των ανταγωνιστών της, όπως η Qualcomm ή η ARM.

H Apple, αντιθέτως, έχει απορρίψει την Intel ως προμηθευτή για τον επεξεργαστή του iPhone και έχει προβεί στην εξαγορά της PA Semi το 2008 και της Intrinsity νωρίτερα φέτος που οδήγησαν στη δημιουργία του πρώτου custom επεξεργαστή της Α4 που βασίζεται στην τεχνολογία ARM και χρησιμοποιείται στο iPad και iPhone 4 ενώ αναμένεται να φορεθεί και στο επερχόμενο iPod touch 4ης γενιάς.

Η Intel στο παρελθόν έχει κριτικάρει την Apple για την επιλογή της να απορρίψει τους Atom επεξεργαστές της για το iPhone με την αιτιολογία ότι η συσκευή δεν είναι ικανή να έχει πρόσβαση σε “όλο το internet” χωρίς να βασίζεται στην τεχνολογία της Intel.

Συζήτηση στο forum: Η Intel εξαγοράζει τμήμα της Infineon

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook

Tags:
Comments are closed.