Το ‘Bubble Bobble Double’ κυκλοφόρησε στο App store… και είναι ότι ακριβώς περιμέναμε (δυστυχώς)


By
Posted on Saturday October 2nd, 2010 / 00:54

Το ‘Bubble Bobble Double‘ κυκλοφόρησε σήμερα στο App store και (δυστυχώς) οι αρχικές μας ανησυχίες επιβεβαιώθηκαν…

Ο τίτλος αποτελεί βεβήλωση της ιστορίας ενός από τα καλύτερα Coin-Up games όλων των εποχών και σε καμία περίπτωση δεν συνίσταται η απόκτηση του… εκτός και αν διατεθεί κάποια στιγμή δωρεάν!

Η άποψη του user Athan από το iPhoneHellas forum ο οποίος δοκίμασε το ”Bubble Bobble Double’ συμπίπτει απόλυτα με την δική μας:

Έχει δύο modes, το New και το Classic. Το “New” είναι αυτό που είδαμε στο promoting video, και που στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για τίποτα περισσότερο από ένα παιχνιδάκι της πλάκας ίδιο ή και χειρότερο από πολλά free που κυκλοφορούν, ένα άγευστο και άχαρο πράγμα χωρίς ίχνος ενδιαφέροντος και κακοκατασκευασμένο ως εκεί που δεν πάει. Double clicks για τα buttons (!), ανύπαρκτο configurability, μηδενικό έλεγχο στο χειρισμό και τον ήχο κλπ.

Το δεύτερο mode, το “Classic“, είναι το παλιό καλό Bubble Bobble που όλοι μας αγαπήσαμε αλλά με μια σημαντική διαφορά. Εμφανίζεται αποκλειστικά και μόνο στο μέσον της οθόνης σε fixed resolution και σε μέγεθος ίσο με περίπου το ένα τέταρτο της οθόνης. Και όχι μόνο εμφανίζεται σε μέγεθος “γραμματοσήμου”, αλλά επιπλέον ο χειρισμός του είναι ότι χειρότερο έχω δει σε game, με μηδενική απόκριση και εξίσου μηδενική ακρίβεια.

Το μόνο δηλαδή που έκανε η Taito, ήταν να μεταφέρει με όσο το δυνατόν λιγότερο κόπο τον αρχικό κώδικα, χωρίς επαναπροσδιορισμό των αναλογιών και της ανάλυσης της οθόνης, χωρίς κόπο και με την λιγότερη εργασία από μέρους τους. Πρόκειται με λίγα λόγια, για μια αρπαχτή των 4€ όπου με κράχτη το βαρύ όνομα του πασίγνωστου και αγαπημένου παιχνιδιού προσπαθεί η Taito να αρπάξει ότι προλάβει πριν μυριστεί ο κόσμος την “απάτη”.

Κρίμα, κρίμα και ξανά κρίμα. Χωρίς να είμαι gamer περίμενα πως και πως αυτό το παιχνίδι, έτσι για να θυμηθώ κάποιες ωραίες εποχές.

[iTunes link – Τιμή: 3,99€]

Συζήτηση στο forum: Bubble Bobble Double

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis
One Response to “Το ‘Bubble Bobble Double’ κυκλοφόρησε στο App store… και είναι ότι ακριβώς περιμέναμε (δυστυχώς)”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by iPhoneHellas, iPhone Hellas. iPhone Hellas said: Το ‘Bubble Bobble Double’ κυκλοφόρησε στο App store… και είναι ότι ακριβώς περιμέναμε: Το ‘Bubble Bobble Double‘ κ… http://bit.ly/djU6uH […]