Το Android ξεπερνά το iPhone στο μερίδιο αγοράς στις ΗΠΑ


By
Posted on Monday November 1st, 2010 / 18:34

Σημερινή αναφορά της Canalys υπολογίζει ότι το Android βρίσκεται πρώτο όσον αφορά το μερίδιο αγοράς και τις πωλήσεις smartphone συσκευών στις ΗΠΑ ενώ ακολουθούν Apple και RIM αρκετά χαμηλότερα.

Συγκεκριμένα, η Canalys βρήκε ότι οι πωλήσεις Android (Open Handset Alliance)συσκευών έφτασαν τα 9.1 εκατομμύρια με μερίδιο αγοράς 44% ενώ η Apple έφτασε τις 5.5 εκατομμύρια πωλήσεις με μερίδιο αγοράς 26%. Η RIM ακολουθεί με μικρή διαφορά, όπως θα βλέπετε στο διάγραμμα:

Η μεγάλη αυτή διαφορά εξηγείται καθώς η Apple κινείται στην αγορά με μία μόνο συσκευή ενώ υπάρχει πληθώρα συσκευών Android και BlackBerry. Η Apple, άλλωστε έγινε η τέταρτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια κινητών τηλεφώνων στον κόσμο ξεπερνώντας τη RIM.

H Canalys υπολογίζει ότι παγκοσμίως τα αντίστοιχα ποσοστά για το Android είναι στο 25% που παραμένει υψηλότερο από το 17% μερίδιο αγοράς της Apple και το 15% της RIM. Αυτό, βέβαια, μοιάζει κάπως περίεργο αφού ο Steve Jobs είχε δηλώσει ότι η Apple ενεργοποιεί 275,000 iPhone την ημέρα σε αντίθεση με το Android που ενεργοποιεί 100,000 την ημέρα. Είναι λογικό να υπάρχει μια διαφορά στις πωλήσεις και στις ενεργοποιήσεις αλλά θα έπρεπε να είναι σχετικά μικρή και να μην αντικατοπτρίζεται από σχεδόν διπλάσια διαφορά.

Σχολιασμός στο forum: Το Android ξεπερνά το iPhone στο μερίδιο αγοράς στις ΗΠΑ

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook

Tags: ,
One Response to “Το Android ξεπερνά το iPhone στο μερίδιο αγοράς στις ΗΠΑ”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by iPhoneHellas and Miltiadis Kitsos, Panos Ser. Panos Ser said: Το Android ξεπερνά το iPhone στο μερίδιο αγοράς στις ΗΠΑ http://goo.gl/fb/gPuip […]