Πατέντα: Προστασία με υλικό από ανθρακόνημα


By
Posted on Friday November 19th, 2010 / 17:12

Μια νέα πατέντα της Apple που δημοσιεύτηκε την περασμένη βδομάδα [via] υποδεικνύει την πιθανότητα χρησιμοποίησης ανθρακονημάτων για τις φορητές της συσκευές.

Η χρησιμοποίηση ανθρακονημάτων θα προσφέρει έξτρα προστασία στις συσκευές και κρίνοντας από την περιγραφή της πατέντας μπορούμε να υποθέσουμε ότι το iPad θα είναι η πρώτη συσκευή που θα τα χρησιμοποιήσει. Το όνομα της πατέντας είναι Reinforced Device Housing” και περιγράφει ένα εξωτερικό «κέλυφος» για ηλεκτρονικές συσκευές που είναι κατασκευασμένο από ένα “layered fiber-in-matrix” υλικό, το οποίο περιλαμβάνει το CFRP, ένα πολυμερές ενισχυμένο με ανθρακόνημα.

Οι τωρινές συσκευές είναι κυρίως κατασκευασμένες από πλαστικό, το οποίο είναι επιρρεπές σε ραγίσματα. Η κατασκευή συσκευών από ανθρακόνημα θα προσφέρει περισσότερη προστασία κάτι που πολλοί χρήστες θα το εκτιμήσουν. H πατέντα αυτή συνάδει με σημερινές αναφορές για το επόμενης γενιάς iPad που το θέλουν να είναι ελαφρύτερο και λεπτότερο. Η αλλαγή στην παραγωγή και η χρησιμοποίηση ενός άλλου υλικού (ίσως και ενός υλικού που θα είναι το αποτέλεσμα της συμφωνίας με τη LiquidMetal) θα ωφελήσει την κατασκευή της συσκευής.

Σχολιασμός στο forum: Πατέντα: Προστασία με υλικό από ανθρακόνημα

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook
2 Responses to “Πατέντα: Προστασία με υλικό από ανθρακόνημα”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by iPhoneHellas, Panos Ser. Panos Ser said: Πατέντα: Προστασία με υλικό από ανθρακόνημα http://goo.gl/fb/B2pKp […]

  2. […] Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι σχεδόν αναμενόμενα εδώ που τα λέμε απλώς μια ακόμα επιβεβαίωση δεν βλάπτε. Το “videophone” αναφέρεται στη δυνατότητα FaceTime που θα έχει το νέο iPad, χωρίς, βέβαια, να είναι γνωστό αν θα υπάρχει και οπίσθια κάμερα εκτός της μπροστινής. Η ύπαρξη, επίσης, της Retina οθόνης και στο iPad δεν είναι κάτι που δεν περιμέναμε αφού όλη η υπόλοιπη σειρά την διαθέτει (iPhone, iPod touch). Yπάρχει, ακόμα, και η πιθανότητα ενσωμάτωσης της “Gorilla Glass” που θα προσφέρει έξτρα προστασία αν και πρόσφατη πατέντα της Apple έκανε λόγο για ανθρακονήματα. […]