Τα 5 νέα χαρακτηριστικά του iPad 2 (?)


By
Posted on Friday November 26th, 2010 / 15:49

Πρόσφατη αναφορά από κινέζικη εφημερίδα κάνει λόγο για πέντε νέα χαρακτηριστικά που θα υπάρχουν στο επερχόμενο iPad 2

Το iPad 2 δεν είναι πολύ μακριά αν αναλογιστούμε ότι η πιθανή του ανακοίνωση θα γίνει τον Ιανουάριο και η πιθανή του κυκλοφορία τον Απρίλη, όπως και πέρισυ. Τα νέα χαρακτηριστικά που θα προστεθούν στη συσκευή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι:

  • Video phone
  • New display technology
  • 3-axis gyroscope
  • ‘Better mobility’
  • USB

Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι λίγο πολύ αναμενόμενα εδώ που τα λέμε απλώς μια ακόμα επιβεβαίωση δεν βλάπτει. Το “videophone” αναφέρεται στη δυνατότητα FaceTime που θα έχει το νέο iPad, χωρίς, βέβαια, να είναι γνωστό αν θα υπάρχει και οπίσθια κάμερα εκτός της μπροστινής. Η ύπαρξη, επίσης, της Retina οθόνης και στο iPad δεν είναι κάτι που δεν περιμέναμε αφού όλη η υπόλοιπη σειρά την διαθέτει (iPhone, iPod touch). Yπάρχει, ακόμα, και η πιθανότητα ενσωμάτωσης του “Gorilla Glass” που θα προσφέρει έξτρα προστασία σε συνδιασμό με την πρόσφατη πατέντα της Apple που κάνει  λόγο για ανθρακονήματα.

To γυροσκόπιο, επίσης, βγάζει νόημα εφόσον ενσωματώθηκε και στο iPhone 4, αν και η ύπαρξη USB μοιάζει λίγο περίεργη. Υπήρχε, βέβαια, συμμετοχή της Apple στην παγκόσμια προσπάθεια υιοθέτησης κοινού προτύπου (miniUSB) για τη φόρτιση των συσκευών, οπότε, ίσως να το δούμε και αυτό μαζί με την ύπαρξη δύο dock connectors όπως είχαμε δει σε άλλη πατέντα.

Η φράση “better mobility”, καλύτερη φορητότητα δηλαδή, είναι λίγο παράξενη και πιθανόν να αναφέρεται στην κυκλοφορία ενός “world” mode iPad, με την υποστήριξη τόσο του GSM όσο και των CDMA δικτύων, ή και στην φήμη περί ενσωματωμένης SIM.

Σχολιασμός στο forum: Τα 5 νέα χαρακτηριστικά του iPad 2 (?)

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook

Tags:
One Response to “Τα 5 νέα χαρακτηριστικά του iPad 2 (?)”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Souris Harris, iPhoneHellas, Markos Rigakis, Giannis Limpi, iPhone Hellas and others. iPhone Hellas said: Τα 5 νέα χαρακτηριστικά του iPad 2 (?): Πρόσφατη αναφορά από κινέζικη εφημερίδα κάνει λόγο για πέντε νέα χαρακτη… http://bit.ly/fgk82K […]