Πανικός της RIM μετά την παρουσίαση του iPhone το 2007


By
Posted on Tuesday December 28th, 2010 / 10:11

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα η RIM βρισκόταν σε κατάσταση πανικού μετά την παρουσίαση του iPhone τον Ιανουάριο του 2007. Πρώην υπάλληλος της εταιρείας αποκάλυψε ότι την αμέσως επόμενη μέρα της παρουσίασης του iPhone από τον Steve Jobs η RIM είχε συνεχείς συναντήσεις σχετικά με τα χαρακτηριστικά της συσκευής. Συγκεκριμένα, η RIM κατηγορούσε την Apple για ψευδείς δηλώσεις διότι θεωρούσε αδύνατη τη δημιουργία μιας συσκευής με μεγάλη touchscreen οθόνη και με αρκετή διάρκεια μπαταρίας.

Αναφέρεται συγκεκριμένα ότι το iPhone δεν μπορούσε να κάνει στην πράξη αυτά που η Apple παρουσίασε χωρίς την ύπαρξη ενός ιδιαίτερα ενεργοβόρου επεξεργαστή με άσχημη, κατά συνέπεια, διάρκεια ζωής. Η έκπληξή τους ήταν μεγάλη ότι αποσυναρμολόγησαν τη συσκευή και είδαν ότι στο εσωτερικό υπήρχε μια τεράστια μπαταρία με μια μικρή πλακέτα κολλημένη πάνω της. Την ίδια αντίδραση εικάζεται ότι είχε και η Microsoft την ίδια χρονική περίοδο.

Το ίδιο δημοσίευμα ισχυρίζεται ότι και άλλες εταιρείες, όπως η Motorola, Nokia, Palm, έχασαν έδαφος μερικώς εξαιτίας της στάσης τους. Συγκεκριμένα, η RIM θεωρούσε ότι τα smartphones δεν μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερη εξέλιξη -από έναν προηγμένο βομβητή που το θεωρούσαν- επειδή δεν θα υπήρχε αρκετή μπαταρία ή ασύρματη τεχνολογία για περισσότερες λειτουργίες.

Το δημοσίευμα ουσιαστικά επιβεβαιώνει μια γενικότερη πεποίθηση ότι το BlackBerry Storm δημιουργήθηκε από το μηδέν αφού το iPhone είχε παρουσιαστεί στο κοινό και χωρίς να υπάρχει καμία έρευνα για ανάπτυξη προηγουμένως. Το BlackBerry Storm κυκλοφόρησε στα τέλη του 2008 έχοντας περιορισμένη υποστήριξη touch και ίντερνετ. To ΒlackBerry Torch που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες θεωρείται ανταγωνιστής του iPhone με διφορούμενες απόψεις.

Γενικότερα, η RIM χάνει συνεχώς έδαφος από την Apple μένοντας πίσω στις πωλήσεις συσκευών το προηγούμενο τρίμηνο. H RIM έχει ανακοινώσει ότι θα ακολουθήσει μια επιθετική πολιτική για το 2011 χωρίς, όμως, να έχει γίνει τίποτα γνωστό εκτός της κυκλοφορίας του BlackBerry PlayBook που θα ανταγωνιστεί το iPad της Apple.

Σχολιασμός στο forum: Πανικός της RIM μετά την παρουσίαση του iPhone το 2007

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook

Tags: ,
One Response to “Πανικός της RIM μετά την παρουσίαση του iPhone το 2007”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by iPhoneHellas. iPhoneHellas said: Πανικός της RIM μετά την παρουσίαση του iPhone το 2007: Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα η… http://goo.gl/fb/rFh7F […]