Η Apple ζητάει την ποινική δίωξη των Hackers που αναπτύσσουν εργαλεία για Jailbreak & Unlock (;)


By
Posted on Monday January 17th, 2011 / 12:12

Η Apple φαίνεται πως συνεχίζει την προσπάθεια καταπολέμησης του Jailbreak παρά την αποποινικοποίηση του, συμπεριλαμβανομένου του ξεκλειδώματος (Unlock), και ο moderator thanasis του iPhoneHellas forum μας ενημερώνει σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις:

Πριν από αρκετό καιρό σας είχαμε ενημερώσει σχετικά με την οριστική αποποινικοποίηση του Jailbreak και του Unlock, με απόφαση που είχε εκδώσει το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά :

Owners of the iPhone will be able to break electronic locks on their devices in order to download applications that have not been approved by Apple. The government is making that legal under new rules announced Monday.

The decision to allow the practice commonly known as “jailbreaking” is one of a handful of new exemptions from a federal law that prohibits the circumvention of technical measures that control access to copyrighted works. Every three years, the Library of Congress authorizes such exemptions to ensure that existing law does not prevent non-infringing use of copyrighted material.

Another exemption will allow owners of used cell phones to break access controls on their phones in order to switch wireless carriers.

Η απόφαση αυτή του Κονγκρέσου έμελλε να δώσει τέλος στην διαμάχη που είχε προκύψει μεταξύ AppleSaurik, περί νομιμότητας του Jailbreak.

Όπως φαίνεται όμως από μέρους της Apple τα πράγματα δεν τελείωσαν εκεί. Σύμφωνα με (ανεπιβεβαίωτο) δημοσίευμα του Wect.com η Apple δεν φαίνεται να έχει αποδεχθεί την νομιμοποίηση του Jailbreak και του Unlock και κινείτε ακόμα μια φορά εναντίον των Hackers που παρέχουν τα συγκεκριμένα εργαλεία, κρίνοντας πως παραβιάζονται τα πνευματικά της δικαιώματα, και ζητά την βοήθεια της Αμερικάνικης κυβέρνησης για την δίωξη τους.

Η αναφορά που κάνει η Apple στην κυβέρνηση των Η.Π.Α στο U.S. Copyright Office αναφέρει ότι τα υπάρχον εργαλεία για jailbreak/unlock τροποποιούν τον bootloader και τα λειτουργικά συστήματα των συσκευών, με αποτέλεσμα την παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων της εταιρίας:

“Current jailbreak technologies now in widespread use utilize unauthorized modifications to the copyrighted bootloader and operating system, resulting in the infringement of the copyrights in those programs”

Το σχόλιο μας: Διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας σχετικά με την εγκυρότητα του άρθρου του Wect.com, ωστόσο παραθέτουμε την είδηση ώστε να την αξιολογήσετε και μόνοι σας.

Σχολιασμός στο forum: Η Apple ζητάει την ποινική δίωξη των Hackers που αναπτύσσουν Tools για Jailbreak & Unlock

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis
One Response to “Η Apple ζητάει την ποινική δίωξη των Hackers που αναπτύσσουν εργαλεία για Jailbreak & Unlock (;)”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by iPhoneHellas. iPhoneHellas said: Η Apple ζητάει την ποινική δίωξη των Hackers που αναπτύσσουν εργαλεία για Jailbreak & Unlock… http://goo.gl/fb/G2Ti0 […]