Η οθόνη του iPad 2 είναι εφάμιλλης ποιότητας με αυτή του iPhone 4


By
Posted on Wednesday March 16th, 2011 / 17:56

Ειδικός αναλυτής οθονών αποφάνθηκε μετά από ενδελεχή έρευνα ότι η οθόνη του iPad 2 αποδίδει σχεδόν το ίδιο με την οθόνη του iPhone 4 παρόλη τη διαφορά στα PPI, τη διαφορά δηλαδή που καθιστά την οθόνη του iPhone 4 Retina. O dr. Raymond Soneira, πρόεδρος της DisplayMate Technologies, δήλωσε ότι το iPad 2 διαθέτει μια εξαιρετική LCD οθόνη αλλά η Apple θα μπορούσε με ένα απλό software update να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ακόμα παραπάνω. Η εκτενής ανάλυση των iPhone 3GS, iPhone 4 και iPad 2 αποκάλυψε ότι τα περισσότερα χαρακτηριστικά από το τεχνικό μέρος μέχρι το βάθος χρώματος και την αντίθεση της οθόνης του iPad 2 είναι αρκετά όμοια με αυτά του iPhone 4.

Συγκεκριμένα, με ένα software update θα μπορούσε να διορθωθεί το θέμα με το anti-aliasing αποζημιώνοντας με αυτόν τον τρόπο το χαμηλότερο PPI (pixels-per-inch). Με το anti-aliasing επιτυγχάνουμε να φαίνεται πιο ομαλό κάτι στο μάτι απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα. Η Apple «έλυσε» αυτό το πρόβλημα στο iPhone 4 με τη Retina οθόνη αλλά σε οθόνες με χαμηλότερες αναλύσεις και PPI, όπως αυτή του iPad 2, μπορούμε να επιτύχουμε αντίστοιχα αποτελέσματα με την προσθήκη ‘sub-pixel anti-aliasing’. Μια τέτοια αναβάθμιση δεν θα ήταν ιδιαίτερο πρόβλημα για το νέο επεξεργαστή του iPad 2 που μπορεί άνετα να χειριστεί μια τέτοια τεχνολογία.

Ένα δεύτερο πρόβλημα που εντόπισε ο Soneira αφορά το auto-brightness control που δεν εφαρμόζεται τόσο καλά στις συσκευές της Apple, συμπεριλαμβανομένων και του iPhone 4 και iPad 2. Οι συσκευές «κλειδώνουν» σε ένα επίπεδο φωτεινότητας κατά το «ξύπνημά» τους και διατηρούν το ίδιο επίπεδο καθόλη τη διάρκεια παρά τις πιθανές σημαντικές αλλαγές στο γύρω φως. Αυτό έχει ως συνέπεια να μην βολεύεται το μάτι και να κουράζεται πιο εύκολα αλλά δεν επιδρά θετικά ούτε και στην αυτονομία της συσκευής.

[via]

Σχολιασμός στο forum: Η οθόνη του iPad 2 είναι εφάμιλλης ποιότητας με αυτή του iPhone 4

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook

Tags:
Comments are closed.