Επιβεβαιώνεται η συνεργασία Apple-Nuance στο Mac OS X Lion


By
Posted on Monday May 16th, 2011 / 10:03

Επιβεβαιώνεται εμμέσως πλην σαφώς η φημολογούμενη συνεργασία μεταξύ Apple και Nuance στην τρίτη Preview έκδοση του Mac OS X Lion που δόθηκε στους developers από την ύπαρξη νέων επιλογών στις φωνές των επιλογών του λειτουργικού για τη μετατροπή κειμένου σε φωνή.

Συγκεκριμένα, μερικές φωνές όπως οι “Moira” και “Sangeeta” έχουν παρθεί απευθείας από το πρόγραμμα της Nuance RealSpeak Solo. Μάλιστα, φαίνεται ότι η Apple έχει εξαγοράσει όλο το προϊόν αφού δεν είναι πλέον προς πώληση από το κατάστημα της Nuance. Oι φωνές δεν έχουν ενσωματωθεί πλήρως στο Lion αλλά είναι ελαφρώς βελτιωμένες στα μέτρα της Apple.

Είναι πλέον σαφές ότι η Apple δίνει τεράστια έμφαση στη φωνή τόσο στο iOS όσο και στο Mac OS X αφού άλλωστε εκεί κινείται το μέλλον. Με τη συνεργασία με τη Nuance και την υπάρχουσα εξαγορά της Siri ελπίζουμε ότι θα δούμε καινοτόμα πράγματα στο iOS 5 αλλά και στο Mac OS X Lion στο WWDC σε λίγες μέρες.

[via]

Σχολιασμός στο forum: Επιβεβαιώνεται η συνεργασία Apple-Nuance στο Mac OS X Lion

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook

Tags: ,
2 Responses to “Επιβεβαιώνεται η συνεργασία Apple-Nuance στο Mac OS X Lion”

  1. […] επιβεβαίωση της συνεργασίας Apple και Nuance μέσα από την τελευταία preview έκδοση του Mac OS X Lion είμαστε πεπεισμένοι ότι το iOS 5 θα περιέχει ένα νέο πιο […]

  2. […] Mac OS X Lion αποκαλύφθηκε ότι η Apple χρησιμοποιεί φωνές της Nuance επιβεβαιώνοντας προηγούμενες φήμες για πιθανή […]