Συνεργασία Apple και Nuance στο επερχόμενο iOS 5 (;)


By
Posted on Saturday May 7th, 2011 / 09:50

Σύμφωνα με δημοσίευμα η Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη γνωστή εταιρεία Nuance Communications για μια πιθανή εξαγορά ή συνεργασία στο επερχόμενο iOS 5.

H Nuance Communications είναι η εφευρέτρια της μηχανής Dragon NaturallySpeaking, ενός προγράμματος αναγνώρισης φωνής, που υπάρχει σε πολλές δημοφιλείς εφαρμογές στο Mac OS X, iOS και άλλα. Πρέπει να σημειωθεί ότι το λογισμικό της Dragon μπορούμε να το βρούμε και στην εφαρμογή-βοηθός Siri που έχει εξαγοράσει ήδη η Apple.

H Apple έχει δείξει ενδιαφέρον τον τελευταίο καιρό στην υλοποίηση ενός καλύτερου συστήματος φωνητικών εντολών όπως αυτό της Google και η εξαγορά της Siri είναι ένα ισχυρό στοιχείο. Μια πιθανή συνεργασία με την Nuance θα γλίτωνε στην Apple πολλά λεφτά και χρόνο από το να δημιουργήσει κάτι εξαρχής μόνη της.

Ας ελπίσουμε η συνεργασία να πραγματοποιηθεί και να δούμε επιτέλους μια σοβαρή πρόταση στο φωνητικό έλεγχο στο επερχόμενο iOS 5.

[via]

Σχολιασμός στο forum: Συνεργασία Apple και Nuance  στο επερχόμενο iOS 5 (;)

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook

Tags: ,
2 Responses to “Συνεργασία Apple και Nuance στο επερχόμενο iOS 5 (;)”

  1. […] Η Apple έχει ήδη δηλώσει ότι η data φάρμα θα χρησιμοποιηθεί για υπηρεσίες του iTunes και MobileMe αλλά απ’ ότι φαίνεται οι υπηρεσίες φωνής θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο ειδικά μετά τη δημοσιοποίηση της πολύ στενής συνεργασίας της Apple με τη Nuance. […]

  2. […] εμμέσως πλην σαφώς η φημολογούμενη συνεργασία μεταξύ Apple και Nuance στην τρίτη Preview έκδοση του Mac OS X Lion που δόθηκε στους […]