Ο CEO της NVIDIA σχολιάζει την επιτυχία του iPad


By
Posted on Monday May 16th, 2011 / 18:06

Ο CEO της NVIDIA, Jen-Hsun Huang, έκανε κάποιες δηλώσεις σε συνέντευξή του στο CNET σχετικά με τις υψηλές πωλήσεις του iPad και ειδικά σε σχέση με τα υπόλοιπα Android tablet της αγοράς. Ο Huang θεωρεί ότι τα Android tablets έχουν αρκετά μειονεκτήματα που η Apple έχει καταφέρει να εκμεταλλευτεί προς όφελός της.

Συγκεκριμένα, για τα μειονεκτήματα των Android συσκευών δήλωσε ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία πώλησης (εννοώντας τα δεκάδες Apple Store που υπάρχουν στον κόσμο) αλλά ούτε και η εμπειρία/γνώση που έχει η Apple για αυτά, δεν διαθέτουν καλό marketing, δεν είναι τιμολογημένα σωστά και δεν διαθέτουν την πληθώρα εφαρμογών του iOS. Πρόσθεσε ότι η Apple δεν είναι απλώς καλύτερη στο να εξηγεί το προϊόν στους καταναλωτές μέσω των πωλητών αλλά μπορεί και αποκτά περισσότερο κέρδος αφού δεν υπάρχουν μεσάζοντες.

Όλα αυτά είναι γνωστά και υπαρκτά προβλήματα που δεν αφορούν, όμως, τη Google αφού αυτή παρέχει μόνο το λογισμικό. Εκεί, όμως, βρίσκεται και το πρόβλημα αφού οι κατασκευαστές από μόνοι τους δεν έχουν τη δύναμη ούτε τα μέσα να ανταγωνιστούν την Apple που χάριν στο «κλειστό» σύστημά της διαθέτει τον απόλυτο έλεγχο της εμπειρίας και των χαρακτηριστικών των προϊόντων της.

[via]

Σχολιασμός στο forum: Ο CEO της NVIDIA σχολιάζει την επιτυχία του iPad

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook
Comments are closed.