Τα μέτρα ασφαλείας της Apple για το Verizon iPhone 4


By
Posted on Thursday May 26th, 2011 / 10:00

Μετά τη διαρροή του iPhone 4 στην περίφημη ιστορία με το Gizmodo η Apple προχώρησε σε υψηλά μέτρα ασφαλείας ώστε να διασφαλίσει τη μυστικότητα του Verizon iPhone 4.

Συγκεκριμένα, μετά την υπογραφή των απαραίτητων συμφωνητικών απορρήτου (NDA) λίγα στελέχη της Verizon είχαν στα χέρια τους μόλις δύο βδομάδες πριν την ανακοίνωση της συσκευής το μοντέλο για να κάνουν τις δοκιμές. Μάλιστα, όσοι γνώριζαν για την ύπαρξη του Verizon iPhone 4 δεν επιτρεπόταν να αναφερθούν στη λέξη “iPhone” παρά χρησιμοποιούσαν την κωδική ονομασία “ACME”.

Και σαν να μην έφτανε όλο αυτό, οι υπάλληλοι αυτοί ήταν υποχρεωμένοι κάθε δώδεκα ώρες να στέλνουν μέσω SMS έναν μυστικό κωδικό σε έναν συγκεκριμένο αριθμό έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι η συσκευή βρισκόταν στα κατάλληλα χέρια. Εάν δεν είχες τον μυστικό κωδικό δεν θα μπορούσες να έχεις πρόσβαση στο iPhone.

Όλα αυτά μπορεί να μην ακούγονται ιδιαίτερα παράξενα για την Apple αλλά εάν αναλογιστούμε ότι το Verizon iPhone 4 σχεδιαστικά δεν είναι κάτι ιδιαίτερο (μοιάζει πολύ με το κανονικό iPhone 4), τότε σε κάνει να αναρωτιέσαι τι μέτρα λαμβάνει η εταιρεία με το iPhone 5.

[via]

Σχολιασμός στο forum: Τα μέτρα ασφαλείας της Apple για το Verizon iPhone 4

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook
Comments are closed.