Νέα notifications και widgets στο iOS 5 (;)


By
Posted on Monday May 30th, 2011 / 10:00

Έχουμε ακούσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών αρκετές πληροφορίες σχετικά με τις προθέσεις της Apple να αναβαθμίσει σε σημαντικό βαθμό το iOS προσφέροντας ένα σύστημα ειδοποιήσεων αντάξιο του ανταγωνισμού καθώς και άλλες λειτουργίες όπως φωνητικό έλεγχο.

Έτσι, λοιπόν, ένα νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει ξανά αυτές τις πληροφορίες δίνοντας μερικά ακόμα στοιχεία. Συγκεκριμένα, εκτός από το νέο σύστημα ειδοποιήσεων θα δούμε και την υποστήριξη widgets. Ο τρόπος που θα υλοποιηθεί κάτι τέτοιο δεν είναι γνωστός και θα έχει ενδιαφέρον να το δούμε στην πράξη αφού το iOS δεν έχει σχεδιαστεί για αυτόν τον σκοπό. Ίσως δούμε widgets στην οθόνη search (με swipe προς τα δεξιά) ή νέες αρχικές οθόνες στα χνάρια του Android.

Concept σχεδιασμός των widgets στο iOS

Επίσης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τεχνολογία της Nuance δεν θα έχει επίδραση στο Voice Control που διαθέτει ήδη το iOS κάτι που είναι εντελώς παράξενο αφού αυτό θα ήταν το προφανές. Ίσως, βέβαια, δεν έχει ενσωματωθεί ακόμα και το δούμε στην τελική έκδοση του iOS 5 που αναμένεται να διατεθεί μάλλον προς το τέλος του καλοκαιριού (!) μετά το preview στην WWDC στις 6 Ιουνίου.

[via]

Σχολιασμός στο forum: Νέα notifications και widgets στο iOS 5 (;)

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook

Tags:
One Response to “Νέα notifications και widgets στο iOS 5 (;)”