Η Apple ερευνά την αναβάθμιση χαρτών με Augmented Reality


By
Posted on Thursday August 18th, 2011 / 19:25

Είναι ήδη πια γνωστό πως η Apple έχει σκοπό να επεκταθεί και στον τομέα της χαρτογράφησης. Μετά την απόκτηση το 2009 και 2010 των εταιρειών Placebase και Poly 9 αντίστοιχα, και την πρόσληψη εξειδικευμένων ατόμων στον τομέα αυτό, όλα δείχνουν ότι η εφαρμογή των χαρτών θα αναβαθμιστεί πιό σύντομα “to the next level”, όπως έγραφαν και οι αγγελίες.

Πριν λίγες ημέρες ξεκίνησαν και οι δημοσιεύσεις από πατέντες, με πρωταγωνιστικό ρόλο στα πνευματικά δικαιώματα τον ιδρυτή της Placebase, Jaron Waldman. Η σημερινή όμως πατέντα περιλαμβάνει την χρήση της επαυξημένης πραγματικότητας στον εντοπισμό και πλοήγηση προς διάφορα σημεία ενδιαφέροντος.

Στην εικόνα από την κάμερα του iPhone εμφανίζονται επιπλέον πληροφορίες: σημεία ενδιαφέροντος, ονόματα οδών, αποστάσεις…

Το αξιοπερίεργο στην συγκεκριμένη πατέντα είναι πως η λειτουργία αυτή προφανώς και δεν είναι καινοτόμα, καθώς στο App Store υπάρχει μεγάλη πληθώρα εφαρμογών που κάνουν χρήση της Augmented Reality. Ο πόλεμος με τις πατέντες συνεχίζεται!

Σχολιασμός στο Forum: Η Apple ερευνά την αναβάθμιση χαρτών με Augmented Reality

About Epameinondas Moustakas

Mathematician, MSc. Statistics & Operational Research, iOS guru, Certified Fanboy, λάτρης των gadgets και της τεχνολογίας

Tags:
Comments are closed.