Νέες αγγελίες υποδηλώνουν πρόγραμμα navigation από την Apple


By
Posted on Saturday December 18th, 2010 / 10:32

H Apple δημοσίευσε νέες αγγελίες για την αναζήτηση iOS software μηχανικών με έμφαση στην ανάπτυξη προγραμμάτων navigation.

Οι αγγελίες αναφέρουν ότι η Apple αναζητά μηχανικούς για την βελτίωση της επόμενης γενιάς προϊόντων της με εμπειρία στην ανάπτυξη προγραμμάτων navigation. Απαιτείται, μάλιστα, εμπειρία τριών χρόνων πάνω σε αυτόν τον τομέα για να έχουν μια ευκαιρία οι αιτούντες για πρόσληψη. Ανάμεσα στις άλλες απαιτήσεις είναι και η βαθιά γνώση υπολογιστικής γεωμετρίας ή θεωρία γράφων.

H Apple και στο παρελθόν αναζητούσε μηχανικό για να φέρει τους χάρτες στο iPhone σε ένα καλύτερο επίπεδο διαδραστικότητας με τους χρήστες και είχε μάλιστα εξαγοράσει και την εταιρεία Placebase, μια εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες για χάρτες με παρόμοια λειτουργικότητα με αυτή της Google. Μάλιστα, η Apple προχώρησε και σε άλλη μία εξαγορά αργότερα, αυτή της Poly9 που κατασκευάζει λογισμικό παρόμοιο με αυτό του Google Earth.

H κίνηση αυτή της Apple κρίνεται απολύτως λογική αφού η εξέλιξη των χαρτών της Google στις Android συσκευές είναι μεγαλύτερη από αυτή στο iPhone με υπηρεσίες όπως το Maps Navigation, vector και 3D εικόνες και offline maps στο Google Maps 5.0 να καθιστούν την Android έκδοση πολύ μπροστά. Η Apple δεν μπορεί να βασίζεται στη Google για τον εμπλουτισμό των υπηρεσιών του Maps.app και κινείται στη προσφορά δικής της λύσης. Έχει μάλιστα ήδη μεταφέρει τις υπηρεσίες τοποθεσίας σε δικούς τους servers και ίσως η νέα φάρμα που κατασκευάζεται να βοηθήσει περισσότερο σε μια cloud υλοποίηση των χαρτών.

Σχολιασμός στο forum: Νέες αγγελίες υποδηλώνουν πρόγραμμα navigation από την Apple

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook

Tags: ,
2 Responses to “Νέες αγγελίες υποδηλώνουν πρόγραμμα navigation από την Apple”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by iPhoneHellas. iPhoneHellas said: Νέες αγγελίες υποδηλώνουν πρόγραμμα navigation από την Apple: H Apple δημοσίευσε νέες… http://goo.gl/fb/NBXLH […]

  2. […] δημοσιεύματα που θέλουν την Apple να κυκλοφορεί το δικό της πρόγραμμα πλοήγησης ή τις φήμες περί πιθανής απόκτηση της TomTom, όλα […]