Η Apple σχεδιάζει την εξέλιξη των υπηρεσιών τοποθεσίας


By
Posted on Wednesday August 31st, 2011 / 09:30

Η Apple σχεδιάζει την περαιτέρω εξέλιξη των υπηρεσιών τοποθεσίας στις επερχόμενες αναβαθμίσεις του iOS σύμφωνα με νέα αγγελία εργασίας.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η εταιρεία εργάζεται πάνω σε «σημαντικά νέα χαρακτηριστικά» για περιεχόμενο τοποθεσίας στο iPhone. H Apple επιθυμεί την πρόσληψη ενός “iOS QA Location Engineer”, θέση που δεν θα έχει ως έδρα τα κεντρικά της Apple στο Cupertino.

Η αγγελία αναφέρει:

You will join a dynamic team responsible for qualifying the latest iOS products, working on exciting new features for iOS location services. The successful candidate will complete both documented and adhoc testing to ensure high quality releases.

Μάλιστα, στις λεπτομέρειες αναφέρεται ότι ο εργαζόμενος πρέπει να έχει γνώσεις GPS και αλγορίθμων οδηγιών καθοδήγησης (navigation) κάτι που, ίσως, υποδηλώνει μια παρόμοια υπηρεσία με αυτής της Google.

Τους τελευταίους μήνες η Apple φημολογείται ότι εργάζεται πάνω στην βελτίωση των χαρτών στο iOS παραδεχόμενη μάλιστα ότι αναπτύσσει μια υπηρεσία “crowd-sourced traffic” για τα επόμενα χρόνια. Τελικός σκοπός είναι η οριστική αντικατάσταση των Google Maps από το iOS με μια λύση που θα ελέγχει η Apple. Ωστόσο, κάτι τέτοιο αργεί ακόμα και δεν πρόκειται να το δούμε ούτε στο iOS 5.

Σχολιασμός στο forum

[via AppleInsider]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook

Tags:
Comments are closed.