Πως πλησίασε η Apple την ανάπτυξη του Siri


By
Posted on Sunday October 16th, 2011 / 09:00

Όπως έχουμε δει και σε προηγούμενα δημοσιεύματα [1, 2] το Siri είναι ικανό να δώσει μερικές «αστείες» ή «περίεργες» απαντήσεις που έχουν εξάψει το ενδιαφέρον των χρηστών.

Η Wall Street Journal μιλώντας με έναν εκ των αρχικών ιδρυτών της εταιρείας που δεν βρίσκεται, όμως, στην Apple έμαθε το αρχικό πλάνο:

Υπήρχαν πολλές συζητήσεις στην ομάδα για το αν [το Siri] θα έπρεπε να είναι ουδέτερου φύλου ή να έχει ‘προσωπικότητα’. To αποτέλεσμα πριν αγοραστεί το software από την Apple ήταν να έχει ‘λίγη προσωπικότητα’

Ένα άλλο άτομο που εργάζεται στην Apple και στο project του Siri αναφέρει ότι πρόθεση της εταιρείας ήταν το Siri να είναι φιλικό και ταπεινό αλλά να έχει και μια ‘σπιρτάδα’. Η ερώτηση που είχαν όλοι στο μυαλό τους κατά την ανάπτυξη του λογισμικού ήταν “Πώς θα θέλαμε να μας απαντήσει κάποιο άτομο;”

Σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα που εργάζεται στο Siri είναι από τις μεγαλύτερες στην Apple και οι έξυπνες απαντήσεις του λογισμικού είναι προσπάθεια για να δεθεί συναισθηματικά ο χρήστης με τη συσκευή.

Σχολιασμός στο forum

[via MacRumors]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook

Tags: ,
Comments are closed.