«Έσπασε» το πρωτόκολλο του Siri, παραμένουν πρακτικές δυσκολίες


By
Posted on Tuesday November 15th, 2011 / 12:19

H Applidium, η εταιρεία πίσω από το γνωστό σε όλους πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο VLC που εμφανίστηκε για λίγο χρονικό διάστημα στο App Store, ανακοίνωσε ότι κατάφερε και «έσπασε» το πρωτόκολλο που επιτρέπει στο Siri να επικοινωνεί με τους servers της Apple.

Οι developers σημειώνουν ότι χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή μπόρεσαν να αναγκάσουν τους servers να αναγνωρίσουν και αναλύσουν τις φωνές τους σαν να προερχόταν από το iPhone 4S

Today, we managed to crack open Siri’s protocol. As a result, we are able to use Siri’s recognition engine from any device. Yes, that means anyone could now write an Android app that uses the real Siri! Or use Siri on an iPad! And we’re going to share this know-how with you.

Όπως αναφέρουν και οι ίδιοι αυτό σημαίνει θεωρητικά ότι μπορεί κανείς να γράψει μια εφαρμογή για οποιαδήποτε πλατφόρμα κάνοντας χρήση του Siri. Πρακτικά, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει ακόμα καθώς ακόμα απαιτείται το identifier ενός iPhone 4S για την πιστοποίηση της υπηρεσίας. Εάν κάτι τέτοιο γινόταν σε μια εφαρμογή, τότε η Apple θα μπορούσε πολύ εύκολα να μπλοκάρει αυτό το identifier εάν δει ότι παράγει εκτεταμένη χρήση από πολλαπλές τοποθεσίες.

Ωστόσο, πρόκειται για ένα πρώτο σημαντικό βήμα και σίγουρα οι developers θα το βρουν πολύ ενδιαφέρον. Περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες μπορείτε να μάθετε στην ιστοσελίδα της Applidium εδώ.

Σχολιασμός στο forum

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook

Tags: ,
One Response to “«Έσπασε» το πρωτόκολλο του Siri, παραμένουν πρακτικές δυσκολίες”

  1. […] Η διαδικασία για την μεταφορά του dictation σε άλλες συσκευές αποτελεί μέρος της προσπάθειας για τη γενικότερη μεταφορά του Siri που αν και έχει δει μεγάλες προόδους αντιμετωπίζει ακόμα πρακτικές δυσκολίες. […]