Αντικατάσταση του Google Maps στο επερχόμενο iOS 6 (;)


By
Posted on Friday May 11th, 2012 / 15:00

Σύμφωνα με δημοσίευμα του 9to5Mac η Apple σκοπεύει να παρουσιάσει μια εντελώς νέα εφαρμογή χαρτών στο iOS 6 απομακρύνοντας το Google Maps από το iOS για την δικιά της πρόταση. Απ’ ότι φαίνεται ο σχεδιασμός της νέας εφαρμογής θα είναι αρκετά κοντά στην πρόταση της Google αλλά με πιο καθαρό, γρήγορο και αξιόπιστο περιβάλλον χάριν στις εξαγορές των Placebase, C3 Technologies και Poly9 των περασμένων ετών. Η εφαρμογή θα είναι γνωστή ως “Maps” με ένα επανασχεδιασμένο λογότυπο που θα απεικονίζει το 1 Infinite Loop Campus της Apple με διαφορετικά χρώματα. Η Apple, μάλιστα, έχει έτοιμη και τη δική της αντι-πρόταση στο Google Street View χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της C3 Technologies, μέρος της οποίας βλέπετε στην εικόνα παρακάτω:

street view

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά της νέας εφαρμογής θα είναι η λειτουργία 3D με την οποία οι χρήστες θα μπορούν να βλέπουν ρεαλιστικές εικόνες κτηρίων, τοπίων κτλπ στην τρίτη διάσταση. Την τεχνολογία θα παρέχει και πάλι η C3 Technologies και μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα στο βίντεο παρακάτω:

Η αντικατάσταση του Google Maps φημολογείται εδώ και πολύ καιρό και απ’ ότι φαίνεται το iOS 6 θα αποτελέσει την πρώτη έκδοση στην οποία η Apple θα λανσάρει την δικιά της πρόταση. Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον το προσεχές WWDC στις 11 Ιουνίου όπου λογικά θα πάρουμε μια πρώτη γεύση από τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του iOS 6.

Σχολιασμός στο forum

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook

Tags: ,
One Response to “Αντικατάσταση του Google Maps στο επερχόμενο iOS 6 (;)”

  1. […] η φήμη ότι η εφαρμογή χαρτών της Google στο iOS θα αντικατασταθεί με μια νέα εξ ολοκλήρου κατασκευασμένη από την […]