Νέα API για τους developers και υποστήριξη του Siri στο iPad για το iOS 6 (;)


By
Posted on Sunday May 13th, 2012 / 09:00

siri

Σύμφωνα με δημοσίευμα του TechCrunch το Siri, o προσωπικός βοηθός που είδαμε στο iPhone 4S, θα υποστηριχθεί από το iPad ως μέρος της επερχόμενης αναβάθμισης στο iOS 6. Αυτή τη χρονική περίοδο η κωδική ονομασία του iOS 6 είναι “Sundance” μέσα στην Apple, όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, και αναμένεται να έχει μεγάλες αλλαγές όσον αφορά το Siri αφού θα διατεθούν ειδικά API για την πλήρη ενσωμάτωσή του με τις εφαρμογές τρίτων developers, λειτουργία που ήταν νούμερο ένα στη λίστα των απαιτήσεων για το Siri από την πρώτη μέρα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ειδικές εντολές για διάφορες δυνατότητες ειδικά σχεδιασμένες για συγκεκριμένες εφαρμογές πέρα από αυτές που υποστηρίζονται τωρινά.

Όσον αφορά το iPad μαθαίνουμε ότι ο κυριότερος λόγος που στο νέο iPad δεν συμπεριλαμβανόταν το Siri αφορούσε το …γραφικό σχεδιασμό. Φαίνεται ότι η Apple έχει κατασταλάξει πλέον σε ένα UI που εγκρίνει για το Siri, οπότε το αναμένουμε στο iOS 6.

Το iOS 6 αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στο WWDC στις 11 Ιουνίου με την τελική κυκλοφορία να μετατίθεται μάλλον για τον Οκτώβρη. Τις προηγούμενες μέρες εμφανίστηκε η φήμη ότι η εφαρμογή χαρτών της Google στο iOS θα αντικατασταθεί με μια νέα εξ ολοκλήρου κατασκευασμένη από την Apple.

Σχολιασμός στο forum

[via TechCrunch]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook

Tags: ,
Comments are closed.