Παρά τις ενέργειες της Apple η παράκαμψη των in-app purchases παραμένει λειτουργική


By
Posted on Monday July 16th, 2012 / 17:02

in-app

Άμεση ήταν η αντίδραση της Apple στο θέμα της παράκαμψης της διαδικασίας των in-app purchases από Ρώσο χάκερ όταν μετά την αρχική αναγνώριση του προβλήματος η εταιρεία προχώρησε στο μπλοκάρισμα των διευθύνσεων IP των servers που χρησιμοποιεί ο χάκερ. Ο αρχικός server στη Ρωσία «κατέβηκε» σχεδόν από την πρώτη μέρα μετά από απαίτηση της Apple ενώ και η PayPal προχώρησε και στο μπλοκάρισμα του λογαριασμού δωρεών εξαιτίας παραβίασης των όρων χρήσης.

Ωστόσο, η υπηρεσία λειτουργεί ακόμα με πάνω από 30,000 αιτήσεις για in-app purchases και αυτό διότι μεταφέρθηκε σε νέους servers σε offshore χώρα για να αποφευχθούν οι νομικές απαιτήσεις της Apple. Μάλιστα, η όλη διαδικασία έχει αναβαθμιστεί και παρακάμπτει εντελώς τους servers της Apple αναγκάζοντας τους χρήστες να κάνουν sign-out από τον λογαριασμό τους στο iTunes Store με απώτερο σκοπό να τους καθησυχάσει ότι δεν θα κλαπούν οι προσωπικές τους πληροφορίες. Δεδομένων των συνθηκών, ωστόσο, πέρα από το ηθικό κομμάτι της υπόθεσης είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι δεν πρέπει να εμπιστεύεστε τα στοιχεία σας σε κανέναν και πουθενά!

Από τη μεριά του ο Ρώσος χάκερ καλεί την Apple να βελτιώσει τα APIs ή να μπλοκάρει με νέους τρόπους την υπηρεσία του. Αναφέρει, μάλιστα, ότι δεν έχει επικοινωνήσει κανείς από την εταιρεία μαζί του και ότι δεν καταγράφει καμία συσκευή.

Σχολιασμός στο forum

[via TNW]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook
One Response to “Παρά τις ενέργειες της Apple η παράκαμψη των in-app purchases παραμένει λειτουργική”

  1. […] hack που είχε βρεθεί πριν λίγες μέρες και επέτρεπε την παράκαμψη της μεθόδου αυτής. Παρά τις αρχικές ενέργειες της εταιρείας να κλείσει […]