Εταιρεία δημοσίευσης εφαρμογών στο App Store παραδέχεται ότι είναι η πηγή των κλεμμένων UDIDs


By
Posted on Tuesday September 11th, 2012 / 09:29

udid

Βρέθηκε τελικά ο ένοχος της ιστορίας των κλεμμένων UDIDs εκατομμυρίων iOS συσκευών (μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη ιστορία εδώ) όταν η BlueToad, εταιρεία έκδοσης εφαρμογών στο App Store, παραδέχτηκε σε δελτίο τύπου ότι οι πληροφορίες αυτές κλάπηκαν από τους servers της πριν δύο βδομάδες. Συγκεκριμένα, τεχνικοί της εταιρείας συνέκριναν τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν οι χάκερς με αυτά της βάσης δεδομένων τους και βρήκαν συμβατότητα 98 τοις εκατό. «Μόλις ανακαλύψαμε ότι είχαμε εμπλακεί και γίναμε θύματα πλησιάσαμε τις κατάλληλες αρχές και ξεκινήσαμε βήματα για να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο και να αναλάβουμε την ευθύνη», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Έκτοτε η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι έχει διορθώσει το κενό ασφαλείας και εργάζεται σκληρά ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο μισθώνοντας υπηρεσίες ανεξάρτητων και διεθνώς αναγνωρισμένων εταιρειών ασφαλείας. «Απολογούμαστε στους συνεργάτες, πελάτες, εκδότες, εργαζόμενους και χρήστες των εφαρμογών μας. Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά την ασφάλεια των πληροφοριών και έχουμε μεγάλο σεβασμό και κατανόηση για την ανησυχία του κοινού σχετικά με το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων στις εφαρμογές», αναφέρεται στο δελτίο τύπου.

Σχολιασμός στο forum

[via 9to5Mac]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook
One Response to “Εταιρεία δημοσίευσης εφαρμογών στο App Store παραδέχεται ότι είναι η πηγή των κλεμμένων UDIDs”

  1. […] Γνωρίζαμε εδώ και καιρό χάριν στην ενημέρωση της Apple ότι με την κυκλοφορία του iOS 6 θα καταργούνταν η ύπαρξη των UDIDs. Θα θυμάστε το πρόσφατο σκάνδαλο που δημιουργήθηκε με τα UDIDs (βλ. Χάκερς δημοσιοποίησαν 1 εκατ. UDIDs iOS συσκευών από λάπτοπ του FBI) που τελικά αποδείχθηκε σφάλμα εταιρείας δημοσίευσης εφαρμογών. […]